Συνελήφθη στην Καραϊβική ο Ελληνοκύπριος μεγιστάνας Άλκης Δαυίδ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συνελήφθη στην Καραϊβική ο Ελληνοκύπριος μεγιστάνας Άλκης Δαυίδ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας συνελήφθη μαζί με τον δισεκατομμυριούχο συνεργάτη του όταν προσγειώθηκαν στον Άγιο Χριστόφορο της Καραϊβικής με το ιδιωτικό του τζετ.

Στο τζετ επέβαινε μάλιστα και ο διάσημος «κολλητός» του, ο ηθοποιός Τζόναθαν Ρις Μέγιερς.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πάμπλουτος γόνος της οικογένειας Λεβέντη-Δαυίδ, μαζί με τον συνεργάτη του, Τσέις Έργκεν, μετέφεραν στο αεροπλάνο περίπου 5.000 δενδρύλλια κάνναβης, στο πλαίσιο του σχεδίου τους να ανοίξουν νόμιμες επιχειρήσεις κάνναβης στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το «φορτίο» που έβαλε σε μπελάδες τους δύο επιχειρηματίες περιλάμβανε εκτός από φυτά κάνναβης, σπόρους κάνναβης και προϊόντα ελαίου CBD της φίρμας Swissx. Η συνολική του αξία υπολογίζεται στα 1,3 εκατ. δολάρια

Μετά την προσγείωσή τους, τελωνειακοί υπάλληλοι που έλεγξαν το αεροσκάφος τους «έθεσαν υπό κράτηση» για οκτώ ώρες προτού τελικά τους αφήσουν να φύγουν.

Μερικές μέρες αργότερα, όταν επιχείρησαν να φύγουν από το νησί, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν.

Σε δήλωσή της στην Daily Express, η Αστυνομία του Αγίου Χριστοφόρου επιβεβαίωσε ότι εις βάρος του Δαυίδ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κατοχή παράνομων ουσιών, παράνομη εισαγωγή κάνναβης στην χώρα και πρόθεση για πώληση.

Ο Δαυίδ δήλωσε στην DailyMail.com: «Η πεθερά και η σύζυγος του Τζόναθαν Ρις Μέγιερς υποβλήθηκαν σε σωματική έρευνα. Στη συνέχεια φύγαμε από το αεροδρόμιο αλλά μας συνέλαβαν όταν προσπαθήσαμε να φύγουμε από το νησί μερικές μέρες αργότερα».

Ο Δαυίδ αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 30.000 δολαρίων και παρέδωσε όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στις τοπικές Αρχές. Έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Τρίτη (14/5).

Ο Έργκεν παραμένει στην φυλακή, αφού η αστυνομία εντόπισε πάνω του μια ουσία που ο Δαυίδ υποστηρίζει ότι ήταν «φαρμακευτική κεταμίνη».

Αναφορικά με τη σύλληψη του συνεργάτη του, ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας κάνει λόγο για 'στημένη υπόθεση'. «Υποφέρει από διπολική διαταραχή και αυτό είναι το φάρμακό του. Συζητούσε με τον πρωθυπουργό Χάρις όταν ξαφνικά συνελήφθη από τις Αρχές».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Λετυμπιώτης «Η δυσαρέσκεια μας με το ΗΒ έχει εκφραστεί με τον πλέον διπλωματικό τρόπο» - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα»

LIVE: Λετυμπιώτης «Η δυσαρέσκεια μας με το ΗΒ έχει εκφραστεί με τον πλέον διπλωματικό τρόπο» - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα»

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Έρχονται φρεγάτες και F-16 από την Ελλάδα και στην Κύπρο αναμένεται ο Νίκος Δένδιας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE