Προειδοποίηση Τσίπρα σε Τουρκία για κυρώσεις αν συνεχίσει τις προκλήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα

Προειδοποίηση Τσίπρα σε Τουρκία για κυρώσεις αν συνεχίσει τις προκλήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα

Να μην συνεχίζει την προκλητική τακτική έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, καλεί την Τουρκία ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Ελλάδας, το βράδυ της Δευτέρας (13/5), ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η προκλητικότητα της Άγκυρας είναι γνωστή όμως το νέο στοιχείο είναι πως η Ελλάδα έχει πλέον ισχυρή υποστήριξη και συμμαχίες. Υπενθύμισε, επίσης, την ομόθυμη στήριξη της ΕΕ στην Κύπρο κατά την πρόσφατη άτυπη Σύνοδο Κορυφής αλλά και τις δηλώσεις από Ισραήλ και Αίγυπτο.

«Η Τουρκία και λόγω των εσωτερικών της εντάσεων διατηρεί μία στάση αλλοπρόσαλλη και προκλητική. Εμείς έχουμε ανοικτούς τους διαύλους αλλά παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα ότι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν θα γίνουν ανεκτές», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι αν η Τουρκία εξακολουθήσει να επιδεικνύει αυτή τη στάση, στις επόμενες Συνόδους της ΕΕ θα υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Στην Κύπρο βρίσκεται από την Πέμπτη το βράδυ, η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE