Αστακός το ΟΑΚΑ για το ΑΕΚ Ολυμπιακός

Αστακός το ΟΑΚΑ για το ΑΕΚ Ολυμπιακός

Περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον κρίσιμο αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, τον οποίο θα παρακολουθήσουν περίπου 65.000 φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό σημαίνει ότι ένας αστυνομικός θα αναλογεί για κάθε 40 φιλάθλους του κιτρινόμαυρου δικεφάλου. Χθες, έγινε η πρώτη σύσκεψη αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με υπεύθυνους της ΕΠΟ και των δύο ομάδων, στην οποία αποφασίστηκε να διακοπεί άμεσα το παιχνίδι με την παραμικρή είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στα αποδυτήρια θα βρίσκονται μόνο αστυνομικοί και όχι υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι, που θα συνοδεύσουν τις ομάδες έως την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο και αντίστροφα. Παιδιά από τις ακαδημίες της ΑΕΚ θα κατακλύσουν την θύρα 23, απ’ όπου κατά το παρελθόν είχαν καταγραφεί επιθέσεις με ρίψεις αντικειμένων σε βάρος των οχημάτων μεταφοράς της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας, αφού βρίσκονταν ακριβώς πάνω από τα σημεία εισόδου. Ο σωματικός έλεγχος για εντοπισμό επικίνδυνων αντικειμένων και ο πρώτος έλεγχος εισιτηρίων θα γίνεται από αστυνομικούς στις πύλες του σταδίου, ενώ στις θύρες θα γίνεται ο δεύτερος έλεγχος εισιτηρίων από υπαλλήλους των εταιρειών ασφαλείας.

Αρχικά θα μείνουν κενές οι θύρες 33 και 2, όταν γεμίσουν όμως οι θύρες 1 και 35, θα ανεβάσουν φιλάθλους και στη θύρα 2, που αρχικά θα είναι κενή. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα συνοδεύσουν τουλάχιστον 20 λεωφορεία οπαδών της ΑΕΚ που θα έρθουν από τη επαρχία, για την αποφυγή ενδεχόμενων επιθέσεων οπαδών άλλων ομάδων κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους προς το Ολυμπιακό Στάδιο. Τα αστυνομικά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ στις 17:30, ώρα άφιξης της αποστολής του Ολυμπιακού, θα ενταθούν κατά τη διαδρομή έως και την προσέγγιση της στο ΟΑΚΑ

Τον αγώνα θα παρακολουθήσει ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Κοντονής αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ενώ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και υπεύθυνοι της ομάδας θα φιλοξενηθούν σε δωμάτιο πάνω από τη θύρα 26. Από την πλευρά της ΑΕΚ φαίνεται πως γίνονται όλες οι δυνατές ενέργειες προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα, ενώ εκπρόσωποί της δηλώνουν χαρακτηριστικά: «Πρέπει να ανταποδώσουμε την καλή φιλοξενία που είχαμε από τους υπευθύνους του Ολυμπιακού, στον πρώτο αγώνα στο Καραϊσκάκη. Δεν αρμόζουν και στα δύο σωματεία, εικόνες επεισοδίων» 

Πανίκος Θεοδοσίου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απόφαση «Ανωτάτου»: «Όχι» στην παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας σε παιδιά που γεννήθηκαν από μεικτούς γάμους μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Τούρκων υπηκόων

Απόφαση «Ανωτάτου»: «Όχι» στην παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας σε παιδιά που γεννήθηκαν από μεικτούς γάμους μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Τούρκων υπηκόων

Με αναφορές σε σκεπτικό σημαντικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), όπως, μεταξύ άλλων, την Cyprus v. Turkey (2001) ECHR ημερομηνίας 20.5.2001 και την Loizidou v. Turkey ημερομηνίας 18.12.1996, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, ενεργώντας ως Εφετείο, επικύρωσε σήμερα την ορθότητα της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου να απορρίψει προσφυγή για μη παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας σε πρόσωπο που γεννήθηκε από μεικτό γάμο μεταξύ γονέα Τουρκοκύπριου και γονέα τουρκικής υπηκοότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE