ΠΑΦΟΣ: Του πούλησαν αγγεία για αρχαία – Χειροπέδες σε πέντε άτομα

ΠΑΦΟΣ: Του πούλησαν αγγεία για αρχαία – Χειροπέδες σε πέντε άτομα

Πέμπτη σύλληψη σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση πώλησης απομιμήσεων αρχαίων αγγείων.

Στη σύλληψη 57χρονου, βάσει Δικαστικού εντάλματος, προχώρησαν γύρω στις 10:20 πριν το μεσημέρι της Πέμπτης 16/05, μέλη της Αστυνομίας στην επαρχία Πάφου, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στις 2 Οκτωβρίου, 2018, από κάτοικο της επαρχίας Πάφου και της σύλληψης του 57χρονου προηγήθηκαν άλλες τέσσερις συλλήψεις προσώπων ηλικίας 44, 37, 48 και 38χρόνων.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, τον Ιούλιο, 2018, 44χρονος πώλησε στον παραπονούμενο 11 πήλινα αγγεία, αφού τον έπεισε ότι αυτά ήταν αρχαία ελληνικά αντικείμενα, τα οποία χρονολογούνται στο 300-400π.Χ.

Ο παραπονούμενος, έδωσε στον 44χρονο το χρηματικό ποσό των €59,800 για την αγορά των πήλινων αγγείων.

Στη συνέχεια, ηγέρθησαν υπόνοιες στον παραπονούμενο όσον αφορά τη γνησιότητα των αγγείων και προχώρησε σε έλεγχό τους από ιδιώτη, ο οποίος αφού εξέτασε επιστημονικώς πέντε από τα αγγεία, διαπίστωσε ότι αυτά ήταν απομιμήσεις αφού η ηλικία τους είναι κάτω των 100 χρόνων.

Όλα τα αγγεία παραλήφθηκαν από την Αστυνομία και στη συνέχεια εξετάστηκαν από λειτουργό του Τμήματος Αρχαιοτήτων, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτά είναι απομιμήσεις αρχαίων αγγείων.

Ο 44χρονος συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, βάσει Δικαστικού εντάλματος, στις 5 Οκτωβρίου, ενώ ακολούθησαν οι συλλήψεις 37χρονου, 48χρονου και 38χρονου, τον Οκτώβριο και Νοέμβριο, 2018.

Τις εξετάσεις συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Πέγειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.