ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕΚ: Να σκεφτεί σοβαρά το κλείσιμο των Βρετανικών Βάσεων η Κυβέρνηση

ΕΔΕΚ: Να σκεφτεί σοβαρά το κλείσιμο των Βρετανικών Βάσεων η Κυβέρνηση

Να σκεφτεί την αναστολή και το κλείσιμο των Βρετανικών Βάσεων, ζητά η ΕΔΕΚ από την Κυβέρνηση, μετά και τις αναφορές από πλευράς Βρετανού Υπουργού Ευρώπης Άλαν Ντάνκαν αλλά και του Foreign Office, περί υπό αμφισβήτηση περιοχές στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (17/5), το γραφείο Τύπου της ΕΔΕΚ, γίνεται λόγος για Βρετανική τακτική, η οποία εμμέσως πλην σαφώς αμφισβητεί για πολλοστή φορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, η ΕΔΕΚ στην ανακοίνωση καλεί την κυπριακή κυβέρνηση να σκεφτεί σοβαρά την αναστολή και το κλείσιμο των Βρετανικών Βάσεων, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι Βρετανοί προσπάθησαν να δώσουν νομιμότητα και κυριαρχία στις Βάσεις τους και μέσο του Σχεδίου Ανάν.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Λόγω της Βρετανικής τακτικής η οποία εμμέσως πλην σαφώς αμφισβητεί για πολλοστή φορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας πως είναι καιρός η κυπριακή κυβέρνηση να σκεφτεί σοβαρά την αναστολή και το κλείσιμο των Βρετανικών Βάσεων. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να ρυθμιστεί αν όχι πριν από τη λύση, τουλάχιστον ταυτόχρονα με τη λύση και σε καμία περίπτωση μετά από τη λύση.
Υπενθυμίζουμε πως οι Βρετανοί προσπάθησαν να προσδώσουν νομιμότητα και κυριαρχία στις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο. Μία προσπάθεια η οποία επιχειρήθηκε και με το Σχέδιο Ανάν αλλά και στο πλαίσιο λύσης του Kυπριακού και δεν καρποφόρησε.

Επιμέλεια Χρ. Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμαστείτε για βροχές και καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές - Το «μενού» του καιρού μέχρι την Τετάρτη

Πήραν την ανιούσα οι μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων - Μέχρι πόσο έφτασαν - Πίνακες

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Υπουργός Υγείας στο «T»: «Εντός του 2024 αναμένεται η έναρξη τριών νέων πληθυσμιακών προγραμμάτων»

Υπουργός Υγείας στο «T»: «Εντός του 2024 αναμένεται η έναρξη τριών νέων πληθυσμιακών προγραμμάτων»

Με τη συμπλήρωση πέντε ετών από την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε συνέντευξή του στο «T» αναλύει τους στόχους τους οποίους έχει θέσει, με την ανάληψη των καθηκόντων του. Σημειώνει πως με την εφαρμογή του ΓεΣΥ στόχος του υπουργείου του, είναι να μην παρέχει πλέον υπηρεσίες και να επικεντρωθεί στην χάραξη και άσκηση πολιτικών, στον τομέα της υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top