ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ: Όλα τα στοιχεία για τις αιτήσεις των υποψηφίων

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ: Όλα τα στοιχεία για τις αιτήσεις των υποψηφίων

Στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τις αιτήσεις των υποψηφίων για συμμετοχή στις φετινές Παγκύπριες εξετάσεις.

Από τις αιτήσεις που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας προκύπτει ότι στις φετινές εξετάσεις παρακάθονται 7.689 υποψήφιοι με τους 324 από αυτούς να είναι παλιοί απόφοιτοι των σχολείων.

Εξάλλου, 1.994 παρακάθονται στις εξετάσεις μόνο για απόλυση, ενώ 5.695 για πρόσβαση στα πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας.

Οι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές είναι 654, ενώ 940 υποψήφιοι ζήτησαν κάποια διευκόλυνση.

Όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα, οι 7.689 υποψήφιοι που παρακάθονται στις φετινές εξετάσεις είναι ο μικρότερος αριθμός της τελευταίας πενταετίας.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι με βάση τις αιτήσεις των υποψηφίων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2019, έχουν προκύψει τα ακόλουθα στοιχεία που αφορούν τους ενδιαφερόμενους και το κοινό.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.