Εκπρόσωπος: Δεν αποδίδουμε ευθύνες στο ΑΚΕΛ για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, αυτή είναι δική τους προσέγγιση

Εκπρόσωπος: Δεν αποδίδουμε ευθύνες στο ΑΚΕΛ για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, αυτή είναι δική τους προσέγγιση

Η κυβέρνηση δεν αποδίδει ευθύνες στο ΑΚΕΛ για την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, αντίθετα αυτή είναι η προσέγγιση του ΑΚΕΛ που επιρρίπτει την ευθύνη στους χειρισμούς του Προέδρου, υποσκάπτοντας τις κοινές προσπάθειες για απόκρουση της τουρκικής επίθεσης, απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ.

 
«Σχετικά με σημερινή τοποθέτηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε κανείς άλλος από την Κυβέρνηση θα διανοείτο να αποδώσει ευθύνες στο ΑΚΕΛ για την επιθετική συμπεριφορά και για όσα εναντίον της Κύπρου κάνει η Τουρκία», αναφέρει ο κ. Προδρόμου.
 
Τουναντίον, σημειώνει, «αυτή είναι δυστυχώς η προσέγγιση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ο οποίος δεν διστάζει να αποδώσει τις παράνομες επιθετικές ενέργειες και τον επεκτατισμό της Τουρκίας σε ‘χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη’».
 
Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά, συνεχίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και προσθέτει πως «εδώ είναι που φαίνεται ότι το ΑΚΕΛ, διαφοροποιούμενο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις πολιτεύεται με έναν τρόπο που τελικά υποσκάπτει τις κοινές προσπάθειες να αποκρούσουμε την τουρκική επίθεση εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, του κυπριακού λαού και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του κράτους μας».
 
(ΚΥΠΕ/ΚΔ)
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE