Το βίντεο με το «ζέσταμα» του Μαραντόνα που πέρασε στην ιστορία...

Το βίντεο με το «ζέσταμα» του Μαραντόνα που πέρασε στην ιστορία...

Υπάρχουν αρκετές ποδοσφαιρικές ιστορίες που έγιναν σημείο αναφοράς και ακόμη μέχρι σήμερα, τις έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με μοναδικές στιγμές.

Μια από αυτές, έχει ως πρωταγωνιστή του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Στις 19 Απριλίου του 1989, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Νάπολι για τον επαναληπτικό αγώνα των ημιτελικών του UEFA Cup, με τους Ιταλούς να κερδίζουν με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Κατά την διάρκεια της προθέρμανσης των παικτών, από τα μεγάφωνα του σταδίου ακούγεται το τραγούδι «Life is Life». Ένα τραγούδι του Αυστριακού ποπ συγκροτήματος Opus που ακούστηκε για πρώτη φορά το 1984. Στους ήχους της μεγάλης αυτής επιτυχίας, ο Ντιέγκο Μαραντόνα κάνει τα «μαγικά» του και ξεσηκώνει 70.000 κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Μια στιγμή που έμεινε στην ιστορία και κάθε φορά που το συγκεκριμένο τραγούδι ακούγεται, η στιγμή με τον Μαραντόνα έρχεται στο προσκήνιο.

Για την ιστορία, ο Μαραντόνα και η παρέα του απέσπασαν ισοπαλία 2-2 εκείνο το βράδυ στο Μόναχο, πέρασαν στον τελικό και στη συνέχεια κατέκτησαν τον τίτλο απέναντι στην Στουγκάρδη. Η Νάπολι νίκησε 2-1 εντός έδρας και εξήλθε ισόπαλη 3-3 στο εκτός έδρας παιχνίδι.

- Ο Μαραντόνα παραμένει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη Νάπολι με 115 γκολ σε 259 εμφανίσεις. Αγωνίστηκε στη Νάπολι από το 1984 μέχρι το 1991. Κατά την παρουσίαση του στην ομάδα, στις 5 Ιουλίου του 1984, 75.000 οπαδοί της Νάπολι των αποθέωσαν στο Σάο Πάολο. Με την καθοδήγηση του Μαραντόνα, η Νάπολι κέρδισε το πρώτο της πρωτάθλημα, την σεζόν 1986-87, ενώ την περίοδο 1989-90 κέρδισε το δεύτερο της πρωτάθλημα. Την ίδια χρονιά κατέκτησε και το UEFA, ενώ το 1987 είχε κερδίσει το Κύπελλο Ιταλίας. Το 1990 ο Μαραντόνα οδήγησε τη Νάπολι στην κατάκτηση του ιταλικού Super cup. Η Νάπολι τίμησε τον Μαραντόνα αποσύροντας τη φανέλα με το νούμερο 10 που φορούσε.

Στέλιος Δημοσθένους   

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE