ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στέλνει 5.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή εν μέσω έντασης με το Ιράν

ΗΠΑ: Στέλνει 5.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή εν μέσω έντασης με το Ιράν

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξετάζει αίτημα των ένοπλων δυνάμεων να αναπτυχθεί δύναμη επιπλέον 5.000 ανδρών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής εν μέσω της αυξανόμενης έντασης με το Ιράν, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της κυβέρνησης του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς χθες Τετάρτη.

Ουάσινγκτον και Τεχεράνη έχουν κλιμακώσει αυτόν τον μήνα την αντιπαράθεσή τους σε επίπεδο ρητορικής, μετά την απόφαση του Τραμπ να σφίξει κι άλλο τον κλοιό των κυρώσεων με σκοπό οι ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου να εκμηδενιστούν αλλά και να ενισχύσει την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή του Κόλπου, εξαιτίας των ιρανικών "απειλών" για τις οποίες μιλούν στελέχη της κυβέρνησής του.

Οι αξιωματούχοι, που εκφράστηκαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, διευκρίνισαν ότι το αίτημα υποβλήθηκε από το μεικτό διοικητήριο που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής - τη USCENTCOM - ωστόσο τόνισαν πως δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα εγκριθεί ή όχι. Ο ένας τόνισε πως η πιθανή ανάπτυξη θα είναι αμυντικής φύσης.

Μια εκπρόσωπος του Πενταγώνου, η πλωτάρχης Ρεμπέκα Ρεμπάριτς, τόνισε ότι δεν πρόκειται "να συζητήσει ή να κάνει υποθέσεις" για την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων, τηρώντας "την πολιτική που εφαρμόζει εδώ και πολύ καιρό" το Πεντάγωνο για επιχειρησιακά θέματα. Ο υπηρεσιακός υπουργός κμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν υποστήριξε προχθές Τρίτη πως αν και οι απειλές από πλευράς του Ιράν συνεχίζουν να είναι αυξημένες, τα μέτρα αποτροπής που έλαβε το Πεντάγωνο "ανέβαλαν" επιθέσεις εναντίον αμερικανικών συμφερόντων και αμερικανικού προσωπικού στη Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν το τελευταίο διάστημα στον Κόλπο ένα αεροπλανοφόρο με τη δύναμη κρούσης του, συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot, στρατηγικά βομβαρδιστικά κι ένα αποβατικό πλοίο με αμφίβια οχήματα υποστηρίζοντας πως έχουν "ενδείξεις" για την προετοιμασία "επιθέσεων" από μέρους του Ιράν ή ενεργούμενών του, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει. Τη Δευτέρα ο Τραμπ προειδοποίησε ότι το Ιράν θα "αντιμετωπιστεί" με "μεγάλη δύναμη" σε περίπτωση που "επιτεθεί" σε αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Αποτροπιασμός στη Χλώρακα: 19χρονη τουρίστρια κατήγγειλε 26χρονο για βιασμό - Καταζητείται ο δράστης

Γυναικοκτονία στην Πάφο: Στο κελί για έξι ημέρες ο 48χρονος - Πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

Ο ΓΓ των ΗΕ και η προσωπική απεσταλμένη του είναι δεσμευμένοι προς την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλίων και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοί τους, είπε το Σάββατο, ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε ακόμη ότι αν επιθυμούσε πραγματικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να ανοίξει το οδόφραγμα Μιας Μηλιάς, αυτό θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top