ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019: Ο Δημήτρης Συλλούρης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα

Ευρωεκλογές 2019: Ο Δημήτρης Συλλούρης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης προσήλθε σήμερα στο εκλογικό κέντρο Ε’, στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, στη Λευκωσία, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Στη συνέχεια ο κ. Συλλούρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Αυτή η εκλογική διαδικασία προσθέτει στον πολιτικό μας πολιτισμό, στη συμμετοχική δημοκρατία, και η συμμετοχή πρέπει να αυξηθεί και σήμερα, αλλά η συμμετοχή του πολίτη πρέπει να είναι 365 ημέρες τον χρόνο. Γι’ αυτό οφείλουμε και εμείς, ως πολιτικοί, να δημιουργήσουμε διαδραστικές μεθόδους και διαδικασίες ώστε ο πολίτης να ακούγεται καθημερινώς και να παίρνει τη δική του ευθύνη. Η Ευρώπη, φυσικά, πρέπει να βελτιωθεί, πρέπει να γίνει η Ευρώπη της Ευρώπης και όχι η Ευρώπη κάποιων χωρών που αποσπασματικά δημιουργούν συνθήκες με δικές τους ατομικιστικές πολιτικές ώστε να μην υπάρχει η ενιαία προσέγγιση στα ζωτικά προβλήματα που υπάρχουν. Και πρέπει η Ευρώπη, επιτέλους, με ενιαία προσέγγιση να αρχίσει να αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό και η απασχόληση και να μπει σε νέες εποχές της τεχνολογίας ολόκληρη η Ευρώπη, με ενιαίες προσεγγίσεις και πολιτικές. Και τέλος, να πω ότι οφείλουμε, επιτέλους, και στην Ευρώπη και στην Κύπρο να φέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, να αφήσουμε τους λαϊκισμούς και τις επικοινωνιακές πολιτικές και να φέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής τη συζήτηση για αυτά που πρέπει να προσφέρουμε στους λαούς μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

100χρονη εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη μακροζωία της

Αεροσυνοδός αποκάλυψε το λόγο που δεν πρέπει να φοράτε κοντομάνικο μπλουζάκι στο αεροπλάνο

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top