ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ-ΚΥΠΡΟΣ: Αποτέλεσμα στο 100% -Στην 1,5 μονάδα η διαφορά ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ-ΚΥΠΡΟΣ: Αποτέλεσμα στο 100% -Στην 1,5 μονάδα η διαφορά ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ

«Νικητές» και «χαμένους» προσπαθούν να αναλύσουν στα πολιτικά πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών ωστόσο ένα είναι αυτό που θα κρατήσουμε για την ώρα. Την ετυμηγορία του Κυπριακού λαού που τελικά ψήφισε… αποχή με το περίπου 43% να στέλνει στο Ευρωκοινοβούλιο τους 6 εκλεκτούς με την καταμέτρηση των σταυρών να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Αναφορικά, λοιπόν, με τα ποσοστά των κομμάτων, πρώτος το «νήμα» έκοψε ο Δημοκρατικός Συναγερμός με ποσοστό 29% ενώ 1,5 μονάδα πίσω, συγκρατώντας τα ποσοστά του σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2014, το ΑΚΕΛ (27,5%).

Το κοινό ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ-Αλληλεγγύης έλαβε το 13,8% των  ψήφων ενώ στην 4η θέση, με διψήφιο ποσοστό η ΕΔΕΚ (10,6%).

Στην 5η θέση και εκτός Ευρωκοινοβουλίου του ΕΛΑΜ (8,2%) ενώ έκπληξη θεωρείται το 3,8% της ΔΗ.ΠΑ του Μάριου Κάρογιαν, ποσοστό που κατά πάσα πιθανότητα του εξασφαλίζει «καρέκλα» στο Εθνικό Συμβούλιο.

«Ήττα» και απογοήτευση για το ποσοστό Συμμαχίας-Οικολόγων που περιορίστηκαν στο 3,3% την ώρα που το «Γιασεμί» με επικεφαλής τον Σενέρ Λεβέντ εξασφάλισε το 1,7% των ψήφων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE