Μητσοτάκης: Παραίτηση του Τσίπρα και άμεση προσφυγή στις κάλπες

Μητσοτάκης: Παραίτηση του Τσίπρα και άμεση προσφυγή στις κάλπες

Την παραίτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού και την άμεση διεξαγωγή εθνικών εκλογών, ζήτησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις δηλώσεις του, μετά την ανακοίνωση της τελικής εκτίμησης αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών.

 «Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές το συντομότερο δυνατό», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ερμηνεύοντας το διαφαινόμενο αποτέλεσμα ως απαίτηση των πολιτών για πολιτική αλλαγή.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όσους πολίτες τίμησαν την παράταξή του με την ψήφο τους, δηλώνοντας ότι σέβεται απολύτως και όσους πολίτες ψήφισαν διαφορετικά. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί σκληρά για «μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, στις δηλώσεις της μετά την ανακοίνωση των εκτιμώμενων αποτελεσμάτων που τοποθετούν το κόμμα της στην τρίτη θέση, ζήτησε επίσης την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

 «Ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε και αποδείχτηκε χορηγός της δεξιάς», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ ενισχύεται και αποκτά νέα δυναμική στο κέντρο της πολιτικής σκηνής «ως ο εγγυητής για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα, που θα βάλουν οριστικά τους φασίστες στο περιθώριο», όπως είπε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Παρίσι ο ΠτΔ - Βλέπει Μακρόν και υπογράφουν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης

Στο Παρίσι ο ΠτΔ - Βλέπει Μακρόν και υπογράφουν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης

Με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συναντάται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι, με τον οποίο αναμένεται να υπογράψει Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, με αιχμή την άμυνα, την οικονομία και τον ευρωπαϊκό συντονισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE