ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο δεύτερος δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Συνελήφθη ο δεύτερος δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Συνελήφθη στην Αλβανία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (27.05.2019), ο 'φτερωτός Μαραντόνα', που θεωρείται δεύτερος δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Πρόκειται για τον Αλεξάντερ Μάτα. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ σύλληψη του προέκυψε όταν δέχθηκε πυροβολισμούς από Αλβανούς αστυνομικούς, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και στη συνέχεια διαπίστωσαν πως επρόκειτο για τον φερόμενο δολοφόνο του γνωστού δικηγόρου.

Στα χέρια της Αστυνομίας βρισκόταν από το 2017 ο ένας από τους δύο δράστες της δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Πρόκειται για έναν 32χρονο Αλβανό υπήκοο, ο οποίος συνελήφθη στην Πάτρα.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό ο δεύτερος κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου κατέσφαξε στον Κορυδαλλό τον ηθικό αυτουργό του εγκλήματος, Αμπέρ Μπάκο.

Ο Αμπέρ Μπάκο είχε φυλακιστεί για μια σειρά από εγκλήματα, όπως το μακελειό στο Μικρολίμανο τον Νοέμβριο του 2014, όταν για τα μάτια μιας χορεύτριας μπούκαρε με καλάσνικοφ σε μπαρ και τραυμάτισε 14 άτομα, για κάποια επεισόδια με πυροβολισμούς, ενώ μαζί με έναν ακόμη κακοποιό συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου.

Ο Μπάκο κατηγορούνταν ακόμη ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Η ανακοίνωση του Ελληνικού υπ. Δικαιοσύνης τότε:

«Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.
Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου. 
Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top