Τον Φρανς Τϊμερμανς θα στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας ενάντια στον Βέμπερ

Τον Φρανς Τϊμερμανς θα στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας ενάντια στον Βέμπερ

Την επίσημη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερμανς για την Προεδρία της Κομισόν εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.


Συγκεκριμένα, προσερχόμενος στο δείπνο των ηγετών ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως θα ταχθεί στο πλευρό των χωρών που θα δράσουν για να αποφευχθεί η ανάληψη της προεδρίας της Κομισιόν από τον Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψηφιότητα που χαρακτήρισε "διχαστική" και επιζήμια, καθώς "ταυτίζεται με ακραίες συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες απόψεις".

Ο 'Ελληνας Πρωθυπουργός χαιρέτισε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και χαρακτήρισε την νέα πλειοψηφία που διαμορφώνεται ως "ενδιαφέρουσα" και ικανή να οδηγήσει σε συμμαχίες για να προωθηθούν δημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικές και πρόσωπα, καταγράφοντας ως θετική την άνοδο του ALDE και των Πρασίνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE