Bloomberg: Στήνουν τους S400 πάνω από την Κύπρο- Πυραυλική «ομπρέλα» για Πορθητή

Bloomberg: Στήνουν τους S400 πάνω από την Κύπρο- Πυραυλική «ομπρέλα» για Πορθητή

Περιπλέκει το σκηνικό στην ανατολική Μεσόγειο το καθεστώς Ερντογάν, αφού εν μέσω έντασης με τις ΗΠΑ για τους S400 αλλά και “πόλεμου” ανακοινώσεων με την Ε.Ε. για τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ, τοποθετούν το ρωσικό πυραυλικό σύστημα πάνω από την Κύπρο.

Το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν οι ρωσικοί S400, στις νότιες ακτές της Τουρκίας, εξετάζει η Άγκυρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg την Πέμπτη (30/5) που επικαλείται τέσσερα άτομα με γνώση των συζητήσεων, έτσι ώστε το μεγάλου βεληνεκές πυραυλικό σύστημα να καλύπτει και τα πολεμικά πλοία που συνοδεύουν τα πλοία που διενεργούν εργασίες έρευνας για εξόρυξη φυσικού αερίου, στη Μεσόγειο.

Πάντως, οι πηγές του Bloomberg, θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμες, καθώς όπως εξηγεί και το δημοσίευμα, το ζήτημα χαρακτηρίζεται ως “ευαίσθητο”

Αν και το δημοσίευμα δεν αναφέρει ποιο σημείο προσπαθεί να θωρακίσει η Άγκυρα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για τις περιοχές όπου προχωρεί σε παράνομες ενέργειες το πλωτό γεωτρύπανο “Πορθητής” και το ερευνητικό σκάφος “Μπαρμπαρός”, που αλωνίζουν στην Κυπριακή ΑΟΖ.

 

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE