Πέθανε ο τελευταίος γνωστός επιζών του ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης Σομπιμπόρ

Πέθανε ο τελευταίος γνωστός επιζών του ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης Σομπιμπόρ

Ο Σέμιον Ρόζενφελντ, ο τελευταίος, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, επιζών του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Σομπιμπόρ και της εξέγερσης που σημειώθηκε εκεί, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 96 ετών στο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εβραϊκού Πρακτορείου για το Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ.

«Θρηνούμε τον θάνατο του Σέμιον Ρόζενφελντ, που συμμετείχε στην εξέγερση του Σομπιμπόρ, ο οποίος, μέσα στη φρίκη του Ολοκαυτώματος, έγινε ήρωας χωρίς να το θέλει», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Χέρτσογκ.

Ο Ρόζενφελντ έμενε σε οίκο ευγηρίας που ανήκει στο Εβραϊκό Πρακτορείο για το Ισραήλ. Γεννημένος στην Ουκρανία, αυτός ο Εβραίος στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού ήταν ένας από τους περίπου 50 κρατουμένους του στρατοπέδου που επιβίωσαν του στρατοπέδου και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE