Διαλέξεις Πανεπιστημίου Νεάπολις: «Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να αγαπήσουν τον εαυτό τους και το σώμα τους»

Διαλέξεις Πανεπιστημίου Νεάπολις: «Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να αγαπήσουν τον εαυτό τους και το σώμα τους»

Στο πλαίσιο προώθησης και εφαρμογής του Προγράμματος Παρέμβασης για την αποδοχή του σώματος της ελληνικής έκδοσης που επιμελείται ο Δρ Μάριος Αργυρίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Νέαπολις Πάφου, πραγματοποιήθηκε σειρά δράσεων με τίτλο «Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να αγαπήσουν τον εαυτό τους και το σώμα τους».


Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της επιμόρφωσής τους πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις του προγράμματος στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου και Λυκείου Γεροσκήπου, στο Λύκειο Λινόπετρας και στο Γυμνάσιο Ύψωνα. Επίσης, διάλεξη πραγματοποιήθηκε στους συνδέσμους γονέων του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου Ερήμης. Επίσης δόθηκε διάλεξη στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων που διοργανώνει το Ίδρυμα Μελέτης και Προώθησης Έρευνας του Synergy Foundation στη Λεμεσό καθώς και στον Σύνδεσμο Γονέων του ΚΘ’ Δημοτικού Σχολείου Μέσα Γειτονιάς.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρόγραμμα είναι το πλέον αποτελεσματικό σε παγκόσμιο επίπεδο για την πρόληψη ανάπτυξης διαταραχών πρόσληψης τροφής και έχει εφαρμοστεί σε πάνω από 1,000,000 νεαρά κορίτσια και γυναίκες, άρχισε δε να υλοποιείται στα δημόσια σχολεία της Κύπρου από τον Ιανουάριο του 2019.
Σε μια πρώτη πιλοτική έρευνα αποτελεσμάτων του Δρ. Αργυρίδη διαφάνηκε ότι το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ως προς την αποτελεσματικότητά του. Η εν λόγω έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE