Ένα καραβάνι από περίπου 1.200 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική πέρασε στο Μεξικό

Ένα καραβάνι από περίπου 1.200 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική πέρασε στο Μεξικό

Ένα καραβάνι από περίπου 1.200 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική πέρασε σήμερα στο Μεξικό, διασχίζοντας τα σύνορα με τη Γουατεμάλα, σε μια χρονική στιγμή όπου οι ΗΠΑ απειλούν το Μεξικό με την επιβολή τιμωρητικών τελωνειακών δασμών, κατηγορώντας τη μεξικανική κυβέρνηση για ολιγωρία στο θέμα της παράτυπης μετανάστευσης.

 
Η ομάδα, που αποτελείται κυρίως από πολίτες από την Ονδούρα, διέσχισε τα σύνορα από τη γέφυρα Rodolfo Robles, που ενώνει την πόλη Τεκούν Ουμάν της Γουατεμάλας με το Σιουδάδ Ιδάλγο στο Μεξικό. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου δεν επενέβησαν, έμαθε το Γαλλικό Πρακτορείο από την αστυνομία και το μεξικανικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης.
 
Το καραβάνι, με το οποίο ενώθηκαν κι άλλοι μετανάστες από την Κεντρική Αμερική, που βρίσκονταν ήδη στο Σιουδάδ Ιδάλγο, κατευθύνεται προς την πόλη Ταπατσούλα, στην πολιτεία Τσιάπας, υπό αστυνομική επιτήρηση. 
 
Οι μετανάστες έφθασαν στα σύνορα το Σαββατοκύριακο, όπου ανέμεναν την άφιξη κι άλλων μεταναστών για τα περάσουν.
 
Στο μεταξύ, περισσότεροι από 144.000 μετανάστες συνελήφθησαν στα νότια σύνορα των ΗΠΑ τον Μάιο, ένας αριθμός αυξημένος κατά 32% σε σύγκριση με τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική συνοριοφυλακή. 
 
Μεταξύ αυτών, οι 57.000 είναι ανήλικοι, που προέρχονται κυρίως από την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ, διευκρίνισαν οι αμερικανικές αρχές, που περιγράφουν την κατάσταση ως την «απόλυτη έκτακτη ανάγκη». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Η μάχη για την Προεδρία της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό τεστ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τις διεργασίες να εντείνονται καθημερινά και τα κόμματα να επιχειρούν να διαμορφώσουν πλειοψηφίες που θα καθορίσουν όχι μόνο το αποτέλεσμα της 4ης Ιουνίου, αλλά και τη συνολική λειτουργία της νέας Βουλής τα επόμενα πέντε χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE