Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό και κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό, ο κ.Χαμπιαούρης είπε πως, μόλις ενημερώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης , επικοινώνησε με τους αρμόδιους λειτουργούς και έδωσε οδηγίες να διερευνήσουν το όλο θέμα «για να μπορέσω να έχω μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα και να δούμε πως μπορούμε να διαχειριστούμε τη συγκεκριμένη περίπτωση, πάντοτε για το καλώς νοούμενο συμφέρον του παιδιού».
«Επικοινώνησα και με τη διεύθυνση του σχολείου, μου εξήγησε κάποια πράγματα και σήμερα το πρωί έχουν δοθεί οδηγίες να επισκεφθούν το σχολείο και την οικογένεια και εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι και αρμόδιοι λειτουργοί, επιθεωρητές, ο επαρχιακός επιθεωρητής, η αναπληρώτρια διευθύντρια Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και άλλοι, για να μπορέσουμε να δούμε πως μπορούμε να διαχειριστούμε την περίπτωση και να νιώσει το παιδί ευτυχισμένο», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς αν αληθεύει πως η μαθήτρια παρακάθισε σε εξετάσεις με γραπτό ίδιου βαθμού δυσκολίας με τους άλλους μαθητές, απάντησε πως αυτό του έχει αναφερθεί από τον διευθυντή του σχολείου και τόνισε πως, για να μπορέσει να τοποθετηθεί θα πρέπει να έχει ολοκληρωμένη εικόνα και πως θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «ως Υπουργείο Παιδείας έχουμε στείλει εγκύκλιο εδώ και μερικούς μήνες και είπαμε ότι πρέπει να γίνουν διαφοροποιημένα δοκίμια αξιολόγησης και υπάρχει αυτή η εγκύκλιο».
Πέραν τούτου, συνέχισε, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προσφέρει σεμινάρια γι αυτό το θέμα και καλούνται οι καθηγητές να τα παρακολουθήσουν, «άρα δεν είναι κάτι το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα».
Αναφερόμενος στα τετράμηνα και σε όσους, όπως είπε, προσπαθούν να πουν πως θα κάνουν χειρότερη την κατάσταση, ο κ. Χαμπιαούρης είπε «ουδέν αναληθέστερον» και υπογράμμισε ότι «με τα τετράμηνα τα παιδιά αυτά θα πάρουν τα πάνω τους».
Όπως εξήγησε «δεν θα είναι το 100% της βαθμολογίας το γραπτό, θα έχουμε το 60% που θα είναι προφορικό και 40% το γραπτό, το μεγάλο διαγώνισμα όπως το λέμε» και πρόσθεσε «μέσα στο 60% υπάρχουν εννέα διαφορετικοί τρόποι αξιολόγησης που συνάδουν με τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού».
Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε επίσης ότι γίνεται η προσπάθεια αλλαγής της νομοθεσίας για την Ειδική Αγωγή και ‘Εκπαίδευση και ότι το Υπουργείο έχει έρθει σε επικοινωνία με εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό, οι οποίοι ήρθαν στην Κύπρο αρκετές φορές.
« Έχουν συσταθεί ομάδες εργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έχουν πει τις απόψεις τους, έγινε ένα πρώτο σχέδιο της νομοθεσίας και κάποιοι εισηγήθηκαν ότι μαζί με τη νομοθεσία στη Βουλή πρέπει να πάνε και οι συγκεκριμένοι κανονισμοί», συμπλήρωσε.
Πρόσθεσε, τέλος, πως «έχουμε ανανεώσει τη συνεργασία μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για άλλους 18 μήνες και δουλεύουμε πάνω στους κανονισμούς και θα ληφθούν πρόνοιες πάνω σε αυτά τα οποία αναφέρουμε».
Οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας έγιναν στο περιθώριο συνάντησης με τις διευθύνσεις σχολείων της Επαρχίας Λεμεσού, για ενημέρωση για το έργο του Υπουργείου, τον τελευταίο χρόνο .
Κατά τη συνάντηση, οι διευθύνσεις των σχολείων είχαν την ευκαιρία να εκφέρουν τις απόψεις τους και να καταθέσουν τις εισηγήσεις τους για την καλύτερη λειτουργία των δημόσιων εκπαιδευτηρίων.
«Θέλουμε να είναι όλοι ενημερωμένοι για το τι γίνεται, να υπάρχει διαφάνεια και είμαστε ανοικτοί στις οποιεσδήποτε εισηγήσεις για να μπορέσουμε όλοι να βελτιωθούμε και να ανεβάσουμε το δημόσιο σχολείο ακόμα ψηλότερα για το καλό των παιδιών μας», είπε ο κ.Χαμπιαούρης.
Παρόμοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Πάφο, ενώ στις 13 Ιουνίου θα γίνει συνάντηση με τις διευθύνσεις των σχολείων της Επαρχίας Λευκωσίας και στις 14 Ιουνίου με τις διευθύνσεις των σχολείων των Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου.
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΧΡ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις