Υπ.Παιδείας για μαθήτρια με ειδικές ανάγκες: «Θα εξευρεθεί η καλύτερη λύση»

Υπ.Παιδείας για μαθήτρια με ειδικές ανάγκες: «Θα εξευρεθεί η καλύτερη λύση»

Με επίσημη ανακοίνωση προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με το περιστατικό όπου σχολείο της επαρχίας Λευκωσίας, αποφάσισε όπως παραπέμψει παιδί με ειδικές ανάγκες στην ανεξέταση Ιουνίου. 

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει ότι «έχει ενημερωθεί για την απόφαση του Καθηγητικού Συλλόγου Γυμνασίου της Επαρχίας Λευκωσίας να παραπεμφθεί παιδί με ειδικές ανάγκες στην ανεξέταση Ιουνίου, σε συγκεκριμένο μάθημα».

Στην εν λόγω ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι «ο Καθηγητικός Σύλλογος, μετά από πολύ προβληματισμό και συζήτηση,πήρε την εν λόγω απόφαση, στηριζόμενος στην κείμενη νομοθεσία και στους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων.

Ως Υπουργείο πιστεύουμε πως,σε συνεργασία με τον Καθηγητικό Σύλλογο του σχολείου και με την οικογένεια του παιδιού, θα εξευρεθεί η καλύτερη λύση προς όφελος του ιδίου του παιδιού.Το Υπουργείο παροτρύνει τον Καθηγητικό Σύλλογο, ως το αρμόδιο όργανο, να εξαντλήσει όλη την επιείκειά του».

Τονίζεται ότι το ΥπουργείοΠαιδείας και Πολιτισμού «επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον για όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως,και ιδιαίτερα για τα παιδιά με αναπηρία».

Εν τέλη υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ήδη το Υπουργείο «ευρίσκεται σε πορεία ετοιμασίας νέας, σύγχρονης νομοθεσίας, η οποία θα ρυθμίζει τα θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE