Και η Άγκυρα... το βιολί της - Ντονμέζ: 'Δίκαια τις πηγές της Κύπρου'

Και η Άγκυρα... το βιολί της - Ντονμέζ: 'Δίκαια τις πηγές της Κύπρου'

Η Τουρκία δεν θα λυγίσει σε καμιά απειλή, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ σχολιάζοντας την απόφαση για ένταλμα σύλληψης του προσωπικού του τουρκικού γεωτρύπανου Πορθητή.

Στις δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι τα αρμόδια Υπουργεία έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν νομικά και πολιτικά μέτρα για να εμποδίσουν τις ενέργειες που θα αγνοήσουν την διεθνή κυριαρχία της Τουρκίας. Ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψουν «να γίνει σφετερισμός των δικαιωμάτων της ‘τδβκ’ και των Τουρκοκυπρίων», προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους «για τη διασφάλιση ειρήνης στην περιοχή διαμερίζοντας δίκαια της πηγές της Κύπρου και της Μεσογείου διά της αρχής της δικαιοσύνης».

Ο κ. Ντονμέζ είπε ότι θα συνεχίσουν τις δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησής τους όπως έχει σχεδιαστεί στις περιοχές που έχουν λάβει 'άδειοδότηση’ χωρίς καμιά υποχώρηση από τα δικαιώματά τους. «Και το γεωτρύπανο Γιαβούζ μόλις ολοκληρώσει τις εργασίες προετοιμασίας του θα ξεκινήσει τις επιχειρήσεις στην περιοχή», ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός δήλωσε ότι «η ‘Ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου», όπως είπε αναφερόμενος στην Κυπριακή Δημοκρατία, συνεχίζει «την στάση και συμπεριφορά της η οποία δεν έχει καμιά νομική βάση ενάντια στις δραστηριότητες γεώτηρησης της Τουρκίας στην Μεσόγειο οι οποίες διεξάγονται με βάση το διεθνές δίκαιο».

«Παρά τις εν ισχυρισμό απειλές για σύλληψη του προσωπικού του γεωτρυπάνου μας Πορθητή οι δραστηριότητές μας θα συνεχιστούν χωρίς καμιά καθυστέρηση», είπε ο Φατίζ Ντονμέζ προσθέτοντας ότι «η Τουρκία δεν έχει λυγίσει σε καμιά απειλή και δεν θα λυγίσει ούτε και από δω και πέρα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιβεβαίωση ΥΠΑΜ: Θα γίνουν κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Τι αφορούν

Επιβεβαίωση ΥΠΑΜ: Θα γίνουν κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Τι αφορούν

Θα γίνουν κοινές ασκήσεις μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων του ΓΕΕΦ για το 2026 με φίλες και συμμαχικές χώρες και διοργάνωση διμερών, τριμερών ή άλλων μορφών ασκήσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας.

BEST OF TOTHEMAONLINE