Η Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Brexit

Η Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Brexit

H Καγκελάριος απέκλεισε κατηγορηματικά –σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA)- ) το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για το Brexit, κάτι το οποίο έπραξε και ο επικεφαλής της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


Η κα Μέρκελ σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα τόνισε ότι «όπως έχουμε δηλώσει, δεν θα υπάρξει περαιτέρω άνοιγμα της συμφωνίας εξόδου», εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί τελικά λύση.

Σύμφωνα με την Άγκελα Μέρκελ υπάρχουν πολλοί Βρετανοί βουλευτές που δεν επιθυμούν την έξοδο της χώρας τους από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε την χειρότερη λύση.

Ως κομβικό σημείο η Καγκελάριος ανέδειξε την ανάγκη να δοθούν εγγυήσεις ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Το ζήτημα είναι, ανέφερε η Καγκελάριος,  κατά πόσο η Βρετανία θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση που η χώρα βρεθεί σε μεταβατική κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και χάσει την δυνατότητα εύρυθμης οικονομικής λειτουργίας της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιβεβαίωση ΥΠΑΜ: Θα γίνουν κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Τι αφορούν

Επιβεβαίωση ΥΠΑΜ: Θα γίνουν κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Τι αφορούν

Θα γίνουν κοινές ασκήσεις μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων του ΓΕΕΦ για το 2026 με φίλες και συμμαχικές χώρες και διοργάνωση διμερών, τριμερών ή άλλων μορφών ασκήσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας.

BEST OF TOTHEMAONLINE