Δεν κατέρχεται ως υποψήφιος στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας ο Ν. Κοτζιάς

Δεν κατέρχεται ως υποψήφιος στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας ο Ν. Κοτζιάς

Την απόφαση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά να μην μετάσχει η πολιτική κίνηση «Πράττω» της οποίας είναι επικεφαλής, στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.


Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην πρόταση που είχε καταθέσει προς τον ΣΥΡΙΖΑ το Πράττω, από τις αρχές Ιανουαρίου του 2019, το κυβερνών κόμμα απάντησε αρνητικά απορρίπτοντας, όπως υποστηρίζουν, «ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του Πράττω, στις οποίες ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο Πρόεδρός του».

«Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για αρνητική αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς τα μέλη του Πράττω, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, χαρακτηρίζεται από «ευλυγισία απέναντι σε “νεοαποκτηθέντες” συνεργαζόμενους, εχθρότητα απέναντί μας».

«Η Αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας που την μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση», υπογραμμίζει το κείμενο της Πολιτικής Γραμματείας του Πράττω, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η πολιτική κίνηση δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αλλά καλεί όλα τα μέλη και στελέχη «να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουνίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά σύμφωνα με τη συνείδησή τους».

«Το Πράττω παραμένει πιστό στον στόχο ανασύνταξης των δυνάμεων μιας αντιδεξιάς πατριωτικής, προοδευτικής, αριστερής, σοσιαλιστικής συμπαράταξης. Συνεχίζει να εργάζεται για τη δημιουργία και συγκρότηση της μεγάλης αντινεοφιλελεύθερης “Δημοκρατικής Παράταξης” με δημοκρατισμό, ισότητα και σεβασμό σε κάθε γνώμη και άποψη. […] Στις καθημερινές μάχες θα συνεχίσουμε να είμαστε δραστήρια παρόντες, ενώ στις επόμενες εκλογές θα είμαστε έτοιμοι», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο του βασιλιά καρνάβαλου στην Πάφο υπό βροχή - Το άρμα με το μαγεμένο δάσος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Εκοιμήθη ο πατήρ Γεώργιος: Πένθος σε κοινότητα της Λευκωσίας - Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του
Τι συμβαίνει στο Παιδοογκολογικό; Διαρροές νερού, έντονος θόρυβος- Οι εξηγήσεις του ΟΚΥπΥ
Ανθρωπιστικός Διάδρομος: Μεταφορά γευμάτων από την Κύπρο στη Γάζα – «Συνεργασία για να φτάσουμε σε οικογένειες» - Δείτε βίντεο
Θρίλερ στη Λάρνακα: Αντικρουόμενες εκδοχές για τον θάνατο 72χρονης - Τι λέει η εγγονή, τι απαντά ο ΟΚΥπΥ - Βίντεο
Τρόμος σε πτήση: Κινητήρας εξερράγη στον αέρα, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση, δείτε βίντεο
Άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

 

 

 

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Τη νομοθετική τροποποίηση του περί Αρχείο Πληθυσμού Νόμου ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, δίνοντας το δικαίωμα στους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες να ψηφίζουν στις Εκλογές ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο με βάση τον τόπο διαμονής τους όσο και με βάση τον τόπο εκτοπισμού τους, κατ’ αντίστοιχο τρόπο που ισχύει για τους εκ πατρογονίας εκτοπισθέντες.

BEST OF TOTHEMAONLINE