Αφήστε ήσυχο τον ΠΙΣ λένε οι έκτακτοι και συμβασιούχοι γιατροί, καλούν ΕΠΑ να στραφεί η έρευνα αλλού

Αφήστε ήσυχο τον ΠΙΣ λένε οι έκτακτοι και συμβασιούχοι γιατροί, καλούν ΕΠΑ να στραφεί η έρευνα αλλού

Η Παγκύπρια Συντεχνία Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών (ΠΑΣΕΣΙ) καλεί την ΕΠΑ να αφήσει ήσυχο τον ΠΙΣ.


Σε ανακοίνωση αναφέρει πως αν η ΕΠΑ επιθυμεί να συμβάλει θετικά στα τεκταινόμενα στο χώρο της Υγείας, να αφήσει ήσυχο τον ΠΙΣ, ο οποίος άλλωστε είχε θεσμικό ρόλο να πάρει θέση στα δρώμενα, και να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους τα δημόσια νοσηλευτήρια δεν ήταν έτοιμα την πρώτη Ιουνίου να επιτελέσουν το ρόλο τους στα πλαίσια του ΓεΣΥ.

"Κάτι το οποίο τα φέρνει σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και σίγουρα αποτελεί αντικείμενο έρευνας μιας επιτροπής προστασίας ανταγωνισμού. Ειδικά όταν είναι τα συμφέροντα του κράτους και των ασθενών που θίγονται", καταλήγει.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό. Συγκεκριμένα, στις 27 και 29 Απριλίου, έγινε ένα κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών, ε/κ και τ/κ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με έναν και μοναδικό στόχο: Να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης κοινού εδάφους, για τη συνέχιση του διαλόγου.