Ο ΠΟΥ θα εξετάσει αν η επιδημία του Έμπολα στην Αφρική συνιστά παγκόσμια απειλή

Ο ΠΟΥ θα εξετάσει αν η επιδημία του Έμπολα στην Αφρική συνιστά παγκόσμια απειλή

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγκαλεί κατεπειγόντως την Παρασκευή, 14 Ιουνίου, την Επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων με αντικείμενο την επιδημία του Έμπολα που εξαπλώθηκε από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στη γειτονική Ουγκάντα.


«Η Επιτροπή θα συνέλθει στις 14 Ιουνίου για να καθορίσει αν η επιδημία συνιστά κατεπείγουσα απειλή, διεθνούς βεληνεκούς, για τη δημόσια υγεία» και για να εισηγηθεί προτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης αυτής, ανέφερε ο ΠΟΥ σε ένα μήνυμά του προς τα μέσα ενημέρωσης.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η ομάδα των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων αποτιμά την κατάσταση.

Η επιδημία ξέσπασε στη ΛΔ του Κονγκό πέρσι τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 2.062 κρούσματα.

Από αυτούς τους ασθενείς, πάνω από τους μισούς, οι 1.390, πέθαναν.

Η ασθένεια εξαπλώθηκε αυτήν την εβδομάδα στην Ουγκάντα, όπου σήμερα ένα αγοράκι απεβίωσε ενώ έχουν επιβεβαιωθεί άλλα δύο κρούσματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Η αναμονή για τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό της κυβέρνησης παρατείνεται, καθώς παρά τις προσδοκίες για ανακοινώσεις εντός της ημέρας, αυτές τελικά μετατίθενται για αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχίζει να βάζει τις τελευταίες πινελιές στο νέο κυβερνητικό σχήμα, προχωρώντας στις τελικές του αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE