ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Τα παράνομα «έπαθλα» σε καζαντί και τυχερά παιχνίδια

ΚΥΠΡΟΣ: Τα παράνομα «έπαθλα» σε καζαντί και τυχερά παιχνίδια

Επαναλαμβάνει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για την παράνομη χρήση των ζώων ως έπαθλα σε καζαντί και τυχερά παιχνίδια.

Συγκεκριμένα το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναφέρει πως με «αφορμή τις προετοιμασίες για την γιορτή του κατακλυσμού, όπου αναμένεται ότι δήμοι και κοινότητες να φιλοξενήσουν διάφορες δραστηριότητες εν είδει πανηγυριού, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υπενθυμίζει σε όλους τους Δήμους , κοινότητες και άλλες αρχές ,ότι πρέπει να εφαρμόζουν τη νομοθεσία για τα καζαντί και άλλα τυχερά παιχνίδια, σε σχέση με την διαχείριση των ζώων».

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται πως απαγορεύεται από το νόμο η έκθεση ζώων και πουλιών ως έπαθλα στα διάφορα τυχερά παιχνίδια, όπως για παράδειγμα το καζαντ

«Οι Δήμοι οφείλουν να εποπτεύουν περισσότερο από κάθε φορά αυτές τις μέρες, ώστε να είναι βέβαιο ότι θα εφαρμοστεί η σχετική νομοθεσία και δεν θα χρησιμοποιηθούν ζώα κατά τρόπο βάναυσο και υποτιμητικό. Επιπλέον απευθύνουμε έκκληση όπως διευθετηθεί έλεγχος όλων των δραστηριοτήτων στις οποίες θα εμπλακούν ζώα και πουλιά και να υπάρξει έλεγχος από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και την Επαρχιακή Επιτροπή ευημερίας των ζώων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα το Κίνημα καλεί κάθε πολίτη που πιθανόν να εντοπίσει τέτοια φαινόμενα να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία και να καταγγείλει περαστικά παρανομιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης της



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Αρχηγοί κρατών θα έρθουν στην Κύπρο για να στηρίξουν την πρωτοβουλία «Αμάλθεια» είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top