Στην Σύνοδο Κορυφής των MED7 ο Πρόεδρος - Θέτει ζήτημα τουρκικών προκλήσεων

Στην Σύνοδο Κορυφής των MED7 ο Πρόεδρος - Θέτει ζήτημα τουρκικών προκλήσεων

Στην 6η Σύνοδο Κορυφής των νοτίων κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΜΕD7), η οποία πραγματοποιείται στη Βαλέτα, θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, την Παρασκευή (14/6).

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των υπόλοιπων έξι Μεσογειακών κρατών – μελών της ΕΕ και να θέσει το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων, των έκνομων ενεργειών και της παραβίασης της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε γραπτή του δήλωση την Πέμπτη (13/6) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι στο γενικό μέρος και την Ολομέλεια της Συνόδου «θα γίνει αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών και συζήτηση για τις επιλογές στα ανώτατα αξιώματα της ΕΕ και θα συζητηθούν οι προτεραιότητες της Ένωσης στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της Στρατηγικής Ατζέντας, με έμφαση στα ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα τη Μεσόγειο, όπως το μεταναστευτικό καθώς και η μελλοντική οικονομική ανάπτυξη σε συνάρτηση με την ψηφιακή προοπτική».

Η Σύνοδος Κορυφής προγραμματίζεται να αρχίσει στις 1600 τοπική ώρα (1700 ώρα Κύπρου) ενώ αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της και την υιοθέτηση Κοινής Διακήρυξης να πραγματοποιηθεί διάσκεψη Τύπου των ηγετών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επίσης την ευκαιρία να πραγματοποιήσει διμερείς επαφές.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιβεβαίωση ΥΠΑΜ: Θα γίνουν κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Τι αφορούν

Επιβεβαίωση ΥΠΑΜ: Θα γίνουν κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Τι αφορούν

Θα γίνουν κοινές ασκήσεις μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων του ΓΕΕΦ για το 2026 με φίλες και συμμαχικές χώρες και διοργάνωση διμερών, τριμερών ή άλλων μορφών ασκήσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας.

BEST OF TOTHEMAONLINE