ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μαμαλικόπουλος: «Εγώ ο ίδιος κουβάλαγα τον δεσμοφύλακα για να πάει στις Πρώτες Βοήθειες - Το θέμα είναι ποιος τον κτύπησε»

Μαμαλικόπουλος: «Εγώ ο ίδιος κουβάλαγα τον δεσμοφύλακα για να πάει στις Πρώτες Βοήθειες - Το θέμα είναι ποιος τον κτύπησε»

Τη θέση ότι δεν κτύπησε ο ίδιος τον δεσμοφύλακα σε επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στις Κεντρικές Φυλάκές στις 14/09/2016, πρόβαλε ο καταδικασθέντας για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας την Παρασκευή (14/06). 

Της Γεωργίας Παππούτα

«Εγώ ο ίδιος κουβάλαγα τον δεσμοφύλακα για να πάει στις Πρώτες Βοήθειες. Αυτό δεν το είδατε στις κάμερες;» ρώτησε ο κατηγορούμενος που ανέλαβε ο ίδιος την υπεράσπισή του, με την μάρτυρα να απαντά ότι είδε μόνο το υλικό που της δόθηκε.

Ο Μαμαλικόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε βαριά σωματική βλάβη σε δεσμοφύλακα, αντεξέτασε ο ίδιος την μάρτυρα Μαρία Κωνσταντίνου, αστυφύλακα του TΑΕ. Σε υποδείξεις στο βιντεο με τον ξυλοδαρμό του δεσμοφύλακα, ο κατηγορούμενος ρωτούσε επίμονα να του απαντήσουν τι βλέπουν να κάνει ο ίδιος εκείνη την στιγμή. Επαναλάμβανε ότι έμπαινε στην μέση, δηλαδή μεταξύ του δεσμοφύλακα και του συγκρατούμενου του. 

Στην συνέχεια της αντεξέτασης ο κατηγορούμενος αναφερόμενος στο κατηγορητήριο σημείωσε ότι στην κατηγορία που του προσάπτεται, αναφέρεται πως με άλλο πρόσωπο προκάλεσε βαριά σωματική βλάβη, ρωτώντας την αστυφύλακα για ποιο λόγο δεν βρίσκεται συγκατηγορούμενος του το άλλο πρόσωπο. «Δεν έπρεπε να ήταν δύο οι κατηγορούμενοι;» σημείωσε ο Μαμαλικόπουλος.

Η μάρτυρας ανάφερε ότι αυτο ισχύει και πως όντως ο παραπονούμενος (σημ. ο δεσμοφύλακας) αναφέρεται σε δύο πρόσωπα, ωστόσο το άλλο πρόσωπο, ονόματι Γιώργης, έχει αποφυλακιστεί και απελάθηκε στην Ελλάδα. 

Προχωρώντας με την αντεξέταση της μάρτυρα, ο Δ. Μαμαλικόπουλος διερωτήθηκε εαν ο δεσμοφύλακας ανέφερε στην κατάθεσή του ότι κτύπησε κρατούμενο με την μάρτυρα να διαβάζει το συγκεκριμένο σημείο της κατάθεσης του δεσμοφύλακα όπου έγραφε: «Την ώρα που δέχθηκα την μπουνιά δεν ξέρω αν κτύπησα καταλάθος τον Γιώργη με τον ασύρματο». 

 Η κα. Κωνσταντίνου, στην κατάθεσή της στο δικαστήριο ανέφερε ότι παρέλαβε ένα ψηφιακό δίσκο σχετικά με το επεισόδιο 14/9/2016 και ανέλαβε την ανακριτική κατάθεση του Μαμαλικόπουλου, όπου τον ρώτησε 23 συνολικά ερωτήσεις με τον ίδιο να μην απαντάει σε καμία από αυτές. 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ: Στο εδώλιο πάλι ο δράστης του πενταπλού φονικού - Μόνος του ανέλαβε την υπεράσπισή του ο «Μαμ»

Ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος ζήτησε να καταθέσει έγγραφο στο δικαστήριο, το οποίο αναφέρει ότι έχει καταδικαστεί πειθαρχικά για αυτή την υπόθεση. Στην συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι δεν καταδικάστηκε στις Κεντρικές Φυλακές, απλώς του είχε δοθεί κατηγορητήριο. 

Σε αναφορά ότι στην επόμενη δικάσιμο θα καταθέσει και ο γιατρός, ο κατηγορούμενος αντέδρασε και είπε: «Γιατί να έρθει, δεν χρειάζεται. Ο άνθρωπος ήταν κτυπημένος δεν το αμφισβητεί κανείς. Το θέμα είναι ποιος τον κτύπησε».

Σημειώνεται ότι στην επόμενη δικάσιμο, θα καταθέσει και ο παραπονούμενος – δεσμοφύλακας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top