Τρίτη Ηλικία Κύπρου: 1 στους 6 ανθρώπους άνω των 60 έχει βιώσει κακοποίηση

Τρίτη Ηλικία Κύπρου: 1 στους 6 ανθρώπους άνω των 60 έχει βιώσει κακοποίηση

Στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα δείχνουν ότι 1 στους 6 ανθρώπους άνω των 60 έχει βιώσει κάποιας μορφής κακοποίησης που σημαίνει ότι αριθμός των ανθρώπων αυτών ξεπερνά το 1.100.000.000 παγκόσμια.

Με την ευκαιρία της 15ης Ιουνίου που έχει οριστεί από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την Κακοποίηση των Ηλικιωμένων, το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η κακοποίηση, η κακομεταχείριση και η παραμέληση των ηλικιωμένων στην Κύπρο, είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα που δυστυχώς αγνοείται από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.
 
Τη στιγμή που ο πληθυσμός της Κύπρου γηράσκει, η αδικία και τα περιστατικά βίας ενάντια σε αυτή την πολύ ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, ενώ η κοινωνία εξακολουθεί να παραμένει αδύναμη να δράσει μπροστά σε αυτά τα εγκλήματα τα οποία, στις περισσότερες περιπτώσεις, γίνονται σε ένα αθόρυβο ιδιωτικό περιβάλλον με θύτες τα ίδια τα μέλη της οικογένειας τους αλλά και τις οικιακές βοηθούς, που προβαίνουν σε βιαιοπραγίες, συμπεριλαμβανομένης της αμέλειας αλλά και της ψυχολογικής, οικονομικής και σωματικής κακοποίησής τους, συμπληρώνει το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου.

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν στις 26 Αυγούστου έχει αρχίσει. Μόνο που όσο πλησιάζει το ραντεβού, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό, ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς να καταγραφούν οι συγκλίσεις, ή να συμφωνηθεί ένα ακόμη πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.