ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταστροφική για τους γεωργούς της ορεινής Λεμεσού η πρόσφατη χαλαζόπτωση

Καταστροφική για τους γεωργούς της ορεινής Λεμεσού η πρόσφατη χαλαζόπτωση

Ολοκληρωτική θεωρείται η καταστροφή φρούτων και λαχανικών, μετά την έντονη χαλαζόπτωση που καταγράφηκε την Κυριακή και τη Δευτέρα στην ορεινή Λεμεσού, με επίκεντρο την περιοχή της κοινότητας Κυπερούντας, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Κυπερούντας, Γιώργος Παναγιώτου.

Σύμφωνα με τον κ .Παναγιώτου, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που συνοδεύονταν από χαλάζι, "κατέστρεψαν ό,τι απέμεινε από τους προηγούμενους παγετούς" και συγκεκριμένα όλες τις δεντροκαλλιέργιες, μήλα, κεράσια, χρυσόμηλα, ακτινίδια , αλλά και τα λαχανικά "που χρειάζονται επαναφύτευση".

Η καταστροφή, σύμφωνα με τον ίδιο, επηρέασε τις δεντροκαλλιέργιες και για την επόμενη χρονιά και αναμένεται η καταγραφή των ζημιών από λειτουργούς του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης.

"Παράκληση μας, είναι η κυβέρνηση να βοηθήσει το συντομότερο τους γεωργούς μας, γιατί χάθηκε το εισόδημα τους και δεν μπορούν να επιβιώσουν μέχρι την επόμενη χρονιά", συμπλήρωσε.

Ανέφερε, τέλος, ότι στις 4 Ιουλίου αναμένεται ευρεία σύσκεψη στην κοινότητα, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, των αγροτικών οργανώσεων, των εκπροσώπων του ΟΓΑ και των γεωργών, για ανασκόπηση της κατάστασης και λήψη αποφάσεων.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατράπηκε μικρή βάρκα με δύο άτομα - Σε εφαρμογή το «ΝΕΑΡΧΟΣ»

• Καλλίγραμμο μοντέλο έζησε τη φρίκη στα χέρια διεστραμμένου οδοντιάτρου - Τη νάρκωσε και τη βίασε

• Σε κρίσιμη κατάσταση 89χρονος - Παρασύρθηκε απο αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε

• Έξι συλλήψεις μετά την καταγγελία βιασμού του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη - Δύο συνομήλικοί του φέρονται να ασέλγησαν στο παιδί

• Απόδραση «κομμωτή»: Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα



Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέθεσε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, γεύμα προς τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top