ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: «Η Ελλάδα έχει Πολεμικό Ναυτικό και έχει στείλει παντού τα αναγκαία σήματα»

Κατρούγκαλος: «Η Ελλάδα έχει Πολεμικό Ναυτικό και έχει στείλει παντού τα αναγκαία σήματα»

Η Ελλάδα διαθέτει Πολεμικό Ναυτικό και ότι έχει στείλει παντού τα αναγκαία αποτρεπτικά σήματα, ανέφερε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών σε σχέση με το ενδεχόμενο να στείλει η Τουρκία το πλοίο γεωτρύπανο «Γιαβούζ» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «εμείς έχουμε Πολεμικό Ναυτικό και έχουμε στείλει παντού τα αναγκαία σήματα ότι δεν θα πρέπει κανείς να διανοηθεί να έρθει στα δικά μας νερά».

«Σας διαβεβαιώνω ότι αυτά τα μηνύματα έχουν εισπραχθεί γιατί κανείς δεν είναι τόσο τρελός ώστε να θέλει να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο», υπογράμμισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Τουρκία διαθέτει τα δικαιώματα που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο, και όχι αυτά που η ίδια θέλει να επιβάλει δια της ισχύος. «Τα μόνα δικαιώματα που αναγνωρίζουμε [στην Τουρκία] είναι αυτά που της αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Αναφορικά με το κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ ως προς τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι πρόκειται για «ένα πολύ προωθημένο σχέδιο που κάνει λόγο για μέτρα κατά της Τουρκίας, στον βαθμό που θα συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητές της».

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top