ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη μετά από 13 χρόνια ο 'απατεώνας' Γιάννης Πλατρίτης

Συνελήφθη μετά από 13 χρόνια ο 'απατεώνας' Γιάννης Πλατρίτης

Ο Πλατρίτης συνελήφθη στο Κορωπί. Χειροπέδες πέρασαν επίσης και στην σύντροφό του, που εκτιμάται πως τον υπέθαλπε.

Συνελήφθη από την  Ελληνική Αστυνομία ένας από τους πλέον διαβόητους καταζητούμενους στην Ελλάδα, ο Γιάννης Πλατρίτης, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί πριν από 13 χρόνια. Δημοσιεύματα στην Ελλάδα τον χαρακτηρίζουν ως τον άνθρωπο με master στην απάτη

Σε βάρος του 41χρονου σήμερα Πλατρίτη εκκρεμούσαν 48 καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες από δικαστήρια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων.

Ο Πλατρίτης εμφανιζόταν ως πωλητής πολυτελών σκαφών, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, προσποιούμενος ότι κινούνταν στον χώρο του εφοπλισμού ή της μεγαλοαστικής τάξης.

Κατόρθωνε να αποσπά χιλιάδες ευρώ σε προκαταβολές για τις υπηρεσίες του και στην συνέχεια εξαφανιζόταν

Η δράστη του Γιάννη Πλατρίτη όπως την αποτυπώνει ελλαδικό δημοσίευμα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΤΡΙΤΗΣ

Πούλαγε ό,τι… δεν υπήρχε

Ο George Andrieu John ή Γιάννης Πλατρίτης, 39 χρόνων, γεννηθείς στη Μεγάλη Βρετανία, από το 2006 ξεκίνησε τις απάτες με πώληση πολυτελών αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, κινητών, τροφίμων, ποτών και άλλων αντικειμένων μέσω Διαδικτύου. Εκκρεμούν 48 διωκτικά έγγραφα από δικαστικές Αρχές των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Η περίπτωσή του είναι αξιοπρόσεκτη, καθώς τα χιλιάδες θύματά του έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο και έχουν φτιάξει ακόμη και ιστοσελίδα αναζητώντας πληροφορίες για τον εντοπισμό του προκειμένου να συλληφθεί και να πληρώσει σε «ξύλο» τα σπασμένα. Σχεδόν καθημερινά επικοινωνούν με την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία, επιχειρώντας να «στήσουν» αυτόν που τους εξαπάτησε δίνοντας πληροφορίες για τη σύλληψή του. Πριν ξεσπάσει αυτή η διαδικτυακή αναζήτησή του εκείνος απολάμβανε τα κέρδη του στην… υγειά των θυμάτων κάνοντας βόλτες με μια μπλε Ferrari και μια κίτρινη Lamborghini Gallardo.

Ο 39χρονος δεν δίστασε να «δαγκώσει» τον κολλητό του φίλο και να του αποσπάσει 120.000 ευρώ, να πουλήσει 20μετρο σκάφος αναψυχής που δεν υπήρχε, αλλά να «φάει» λεφτά και από λάθος ανθρώπους, κάτι που έχει προκαλέσει τη διαφυγή του στο εξωτερικό, φοβούμενος κυρίως τα «αντίποινα» και όχι τη σύλληψή του. Συγγενείς του σε Πέραμα και Ιλιον φέρεται και εκείνοι να έχουν χάσει τα ίχνη του. Κάποια στιγμή εντοπίστηκε ασφαλιστήριο συμβόλαιο μοτοσικλέτας που φέρεται να είχε βγει σε επωνυμία εταιρίας του, χωρίς όμως να εντοπιστεί εκείνος ή η μοτοσικλέτα.

Είχε δημιουργήσει κάποιες εταιρίες με τις επωνυμίες CARTEL INTERNATIONAL & ALLABOUTANYTHING, άνοιξε γραφεία στο Κολωνάκι, πουλώντας ανύπαρκτα πολυτελή αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής, κινητά, ηλεκτρονικές συσκευές, τρόφιμα, ποτά και γενικώς ό,τι πωλείται…

Σε κάποια θύματα εμφανιζόταν ως λογιστής γνωστού εφοπλιστή, ανιψιός ιδιοκτήτη αεροπορικής εταιρίας, και ενοικίαζε σκάφη αναψυχής, ακριβά αυτοκίνητα, στέλνοντας πλαστά εμβάσματα, πλαστά από τη… Lloyds. Αλλοτε εμφανιζόταν ως «ανεξάρτητος συνεργάτης» του ΟΔΔΥ, ο οποίος τους έβρισκε πολυτελή οχήματα σε πολύ χαμηλές τιμές καθιστώντας τους ως δήθεν μοναδικούς πλειοδότες. Επαιρνε προκαταβολές έως και 5.000 ευρώ για μια Aston Martin και τους έστελνε στις αποθήκες του πρώην ΟΔΔΥ, όπου είχε δεσμεύσει για χάρη τους, ώστε να… παραλάβουν τα νέα τους αυτοκίνητα!

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top