ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Διάλεξη Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις

Διάλεξη Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις και η Περιφερειακή Επιτροπή ΕΤΕΚ Πάφου, συνδιοργάνωσαν με επιτυχία διάλεξη την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 με θέμα:  «ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ: Αποτίμηση και Επεμβάσεις για Σεισμικά Φορτία»

Κύριος ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός, Καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Κωνσταντίνος Σπυράκος.


Η ανοικτή για το κοινό διάλεξη πραγματοποιήθηκε στον χώρο του αμφιθεάτρου του Πανεπιστημίου στα πλαίσια συνεργασίας των δύο φορέων για διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων με θέματα που αφορούν την Αρχιτεκτονική, την Μηχανική και την Κατασκευαστική Βιομηχανία γενικότερα. Στην εκδήλωση παρέστησαν επαγγελματίες Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί και Εργολάβοι, που ενημερώθηκαν για πολύ ενδιαφέροντα θεωρητικά και πρακτικά θέματα κατασκευών από τοιχοποιία, που ούτε καλύπτονται πλήρως από τους κανονισμούς και ούτε διδάσκονται εκτενώς σε σπουδές Πολιτικής Μηχανικής.

Συγκεκριμένα, ο Καθηγητής Σπυράκος αναφέρθηκε:
• Στις σημαντικότερες τρωτότητες των κατασκευών από φέρουσα τοιχοποιία μέσω παραδειγμάτων από αστοχίες σε πρόσφατους σεισμούς (Λέσβος, Κως, Λευκάδα).
• Στη μεθοδολογία αποτίμησης και επέμβασης σε κατασκευές από τοιχοποιία με βάση τη φιλοσοφία των σύγχρονων κανονισμών (ΚΑΔΕΤ, EC8-3, Αναθεωρημένο Σχέδιο EC8-3).
• Στη διαδικασία επιλογής του είδους και της έκτασης των επεμβάσεων σε διατηρητέα κτήρια και μνημεία.
• Στις σημαντικότερες παραδοσιακές αλλά και καινοτόμες μέθοδοι επεμβάσεων τόσο σε μη διατηρητέα κτήρια όσο και σε μνημεία.
• Σε αντιπροσωπευτικά παραδείγματα αποτίμησης και επέμβασης τόσο σε κτηριακές κατασκευές όσο και σε “ειδικές κατασκευές”, όπως στη μελέτη των επεμβάσεων στο κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου και στα “Προσφυγικά” στην Αθήνα.


Ο συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Γιάννης Μπέλλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Δομικού Σχεδιασμού, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΕΤΕΚ Πάφου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

100χρονη εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη μακροζωία της

Αεροσυνοδός αποκάλυψε το λόγο που δεν πρέπει να φοράτε κοντομάνικο μπλουζάκι στο αεροπλάνο

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top