Συλλυπητήρια εκφράζουν Τουρκοκύπριοι πολιτικοί για το θάνατο Χριστόφια

Συλλυπητήρια εκφράζουν Τουρκοκύπριοι πολιτικοί για το θάνατο Χριστόφια

Μηνύματα συλλυπητηρίων για το θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, απευθύνουν και σήμερα Τουρκοκύπριοι πολιτικοί.

Ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, UBP, Ερσάν Σανέρ, εξέφρασε συλλυπητήρια στους Ελληνοκύπριους, στην οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια και στο ΑΚΕΛ. 

Ο ηγέτης του Κόμματος Ενωμένης Κύπρου, BKP, Ιζέτ Ιζτζιάν, εξέφρασε συλλυπητήρια, λέγοντας ότι ο θάνατος του Δημήτρη Χριστόφια είναι μεγάλη απώλεια για όλους τους Κύπριους που πιστεύουν στην ομοσπονδιακή ενωμένη Κύπρο. Ο Χριστόφιας αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Κύπρο, σεβόμενος τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων και προσεγγίζοντας με αγάπη την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέφερε.

Ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου εξέφρασε θλίψη για το θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια, προσθέτοντας πως παρά τις διαφωνίες τους, είχαν ένα καλό διάλογο μεταξύ τους, ενώ περιέγραψε τον εκλιπόντα ως έξυπνο και αξιοσέβαστο πρόσωπο.

Ο «αναπληρωτής πρόεδρος» της «βουλής», Ζορλού Τορέ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, ενώ έγραψε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας είχε πει «όχι» στο Σχέδιο Ανάν, κάτι που "θύμωσε", κατά την έκφραση του, την Ευρώπη, τα Ηνωμένα Έθνη και τους αριστερούς Τουρκοκύπριους που τον αγαπούσαν.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε για την ΕΟΚΑ στη νέα γενιά»

ΠτΔ: «Υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε για την ΕΟΚΑ στη νέα γενιά»

Έχουμε υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε στα παιδιά μας και στη νέα γενιά για την ΕΟΚΑ, για τους αγώνες και τις θυσίες όλων αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για μια καλύτερη Κύπρο, για την Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE