ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Πάλμας: «Το χρέος προς την πατρίδα και τους ήρωες επιβάλλει να βαδίζουμε ενωμένοι»

Β. Πάλμας: «Το χρέος προς την πατρίδα και τους ήρωες επιβάλλει να βαδίζουμε ενωμένοι»

Το χρέος μας προς την πατρίδα και τους ήρωες της επιβάλλει να βαδίζουμε ενωμένοι, ώστε να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της εθνικής μας ύπαρξης σε αυτό τον μαρτυρικό χώρο, δήλωσε την Κυριακή 23/06 ο  Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας.

Ο κύριος Πάλμας τόνισε ότι δεν επιτρέπεται καμία παρεκτροπή και θα πρέπει οριστικά και αμετάκλητα να τεθούν στο περιθώριο της ιστορίας οι όποιες προσωπικές αντιπαραθέσεις και τα πάθη που προκάλεσαν διολίσθηση της πορείας μας.

Σε ομιλία του, στο μνημόσυνο των ηρώων της Νεάπολης και στη δέηση για τους αγνοουμένους της, ο κ. Πάλμας είπε πως θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά με σύνεση και υπευθυνότητα, για να σημειώσει πως «το οφείλουμε στη μακρά ιστορική παράδοση και τις αξίες μας, το οφείλουμε στους ήρωες μας, το οφείλουμε στις σημερινές και τις αυριανές γενιές».

Όπως είπε «σαράντα πέντε χρόνια τελούμε μνημόσυνα για τους πεσόντες και δεήσεις για τους αγνοουμένους», ωστόσο, πρόσθεσε ότι «δεν είναι μνημόσυνα μόνο υπέρ της ανάπαυσης των ψυχών των τεθνεώτων ή δεήσεις υπέρ της εξακρίβωσης της τύχης των εξαφανισθέντων».

«Είναι και υπέρ της ανάτασης των ψυχών εμάς των ζώντων.  Εμάς όλων που έχουμε την ευθύνη για τη δικαίωση της θυσίας τους και που δεν πρέπει να επιτρέψουμε, στη λήθη να συνθλίψει τις μνήμες μας και να επιφέρει τη συμφιλίωση μας με την κατοχή της πατρίδας μας, τον σφετερισμό των πατρογονικών μας εστιών και την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας», είπε.

Συνέχισε λέγοντας πως «δυστυχώς η Τουρκία προκαλεί όλο και μεγαλύτερα προβλήματα στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών, προβλήματα που αναδεικνύουν στον πιο έντονο βαθμό την αλαζονεία της ηγεσίας της και την έλλειψη κάθε διάθεσης από μέρους της να συνεργαστεί, για την επίτευξη μια διαρκούς και κοινώς αποδεκτής λύσης του Κυπριακού».

«Και όχι μόνο αυτό», είπε ο κ. Πάλμας, «αλλά περιφρονεί προκλητικά κάθε αρχή του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου, χωρίς να διστάζει να κάνει σαφή την επιδίωξη της να θέσει υπό την ηγεμονία και τον πλήρη έλεγχο της ολόκληρη την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».

Πρόσθεσε πως «η καταφανής ωμή παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Αποκλειστικής Οικονομικής μας Ζώνης, δεν άφησε φυσικά αδιάφορη την Ευρωπαϊκή Ένωση που στέκεται πλήρως αλληλέγγυα προς την Κύπρο και τα δίκαια της», σημειώνοντας πως «αυτό καταδεικνύει περίτρανα και η πολύ σημαντική απόφαση των ηγετών των 28 κρατών μελών της ΕΕ, οι οποίοι την περασμένη Πέμπτη υιοθέτησαν ομόφωνα την εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Νίκου Αναστασιάδη, για λήψη στοχευμένων μέτρων κατά της Τουρκίας».

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω συμπλήρωσε ότι «η έμπρακτη αυτή στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι των Τουρκικών προκλήσεων διαμηνύει στην Τουρκία, κατά τρόπο κατηγορηματικό και απόλυτο, πως θα πρέπει να τερματίσει άμεσα τις έκνομες ενέργειες της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, και πως επιβάλλεται, δίχως άλλο, να ακολουθήσει την οδό του πλήρους σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας των κρατών».

«Η παρανομία δεν μπορεί να επιβραβευτεί, ούτε και να γίνει ανεκτή. Αυτό το μήνυμα θα πρέπει να το κατανοήσει, αργά ή γρήγορα, και ο κ Ερντογάν», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 10 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top