Έξω από τη Ρόδο το Γιαβούζ και πλέει προς το νησί μας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έξω από τη Ρόδο το Γιαβούζ και πλέει προς το νησί μας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το ταξίδι του προς τον κόλπο της κατεχόμενης Καρπασίας συνεχίζει το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», παρά τις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων, που κάλεσαν την Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις, ειδάλλως θα επιβληθούν μέτρα εις βάρος της.

Το «Γιαβούζ» έπλεε το μεσημέρι της Κυριακής 23/06 στο Αιγαίο, κοντά στα τουρκικά παράλια, στην περιοχή της Μαρμαρίδας, όπως φαίνεται και από τον χάρτη του marinetraffic.com.

Το πλοίο δεν έμεινε απαρατήρητο, καθώς ήταν ορατό και στην Ρόδο, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr.

Η Τουρκία έχει πει ότι το Γιαβούζ θα επιχειρήσει γεώτρηση στο βορειοανατολικό τμήμα της Κύπρου.

Η Άγκυρα έχει προγραμματίσει την έναρξή της στις αρχές Ιουλίου, ενώ σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, η γεώτρηση θα διαρκέσει τρεις μήνες και θα φτάσει σε βάθος 3.300 μέτρων.

Από protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Στρασβούργο ο ΠτΔ: Προσφωνήσει την Ολομέλεια του ΕΚ - Παρουσιάζει τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας

Στο Στρασβούργο ο ΠτΔ: Προσφωνήσει την Ολομέλεια του ΕΚ - Παρουσιάζει τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα, το απόγευμα, στο Στρασβούργο, όπου αύριο, 20 Ιανουαρίου 2026, θα προσφωνήσει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πολιτικό της αποτύπωμα για το επόμενο εξάμηνο, υπό το κεντρικό μήνυμα «Μια Αυτόνομη Ένωση. Ανοικτή στον Κόσμο», με έμφαση σε μια Ευρώπη που ενισχύει τη στρατηγική της αυτονομία, την ανθεκτικότητα και την ανταγωνιστικότητά της μέσα σε ένα περιβάλλον αυξημένων γεωπολιτικών προκλήσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE