Ντενκτάς για Κυπριακό: Συνεργασία με τους Ελληνοκύπριους «ως ίσοι εταίροι»

Ντενκτάς για Κυπριακό: Συνεργασία με τους Ελληνοκύπριους «ως ίσοι εταίροι»

Οι σχέσεις των Τ/Κ με την ε/κ διοίκηση, όπως χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς, θα πρέπει να εξομαλυνθούν.

Σε δηλώσεις του στον παράνομο Μπαϊράκ, είπε ότι σε αυτή τη φάση του Κυπριακού, μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, μετά το Κραν Μοντάνα όπου οι Ε/Κ, είπε, δεν έδειξαν θετική στάση έκτοτε και όλες τις πρωτοβουλίες που δεν έχουν καρποφορήσει, «υπάρχει ανάγκη για εξομάλυνση των σχέσεων» με τους Ε/Κ.

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε τις κοινωνικές και εμπορικές σχέσεις ως ισότιμοι εταίροι», είπε χαρακτηριστικά.
 
Εξέφρασε τη στήριξή του στο θέμα των Βαρωσίων, λέγοντας ότι είχε προτείνει στον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη το 2017 το άνοιγμα των Βαρωσίων.
 
Τέλος χαρακτήρισε τη σχέση της Τουρκίας με το ψευδοκράτος ως μητέρα και παιδιού και ότι η Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει τη στήριξή της και ότι οι Τ/Κ θα πρέπει να οικοδομήσουν το μέλλον τους "και να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE