Τραβά το σχοινί ο Ερντογάν – Έκδοση νέας NAVTEX που δεσμεύει την κυπριακή ΑΟΖ

Τραβά το σχοινί ο Ερντογάν – Έκδοση νέας NAVTEX που δεσμεύει την κυπριακή ΑΟΖ

Ο Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να ανεβάσει επικίνδυνα το θερμόμετρο σε Κύπρο και Αιγαίο. 

Έκδοση NAVTEX από την Τουρκία, για περιοχή νότια της Κύπρου για άσκηση με πραγματικά πυρά. Η NAVTEX δεσμεύει και τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ, τα οποία έχουν παραχωρηθεί σε ξένους ενεργειακούς κολοσσούς.

Σημειώνεται ότι το γεωτρύπανο «Πορθητής», που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ από τις 4 Μαΐου, είναι πλέον γεγονός ότι έχει αρχίσει γεώτρηση, ξεπερνώντας, μάλιστα, τα 3.000 μέτρα.

Ο «Πορθητής» θα παραμείνει μέχρι και το τέλος Ιουλίου στην περιοχή, ενώ κάποιοι εκφράζουν φόβο ότι δεν αποκλείεται να σταλεί το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» στην περιοχή του Καστελλόριζου.

Μία εξέλιξη που όλοι απεύχονται, καθώς θα ανάγκαζε την Αθήνα να απαντήσει με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο Ερντογάν το γνωρίζει αυτό και προς το παρόν αποφεύγει να βάλει φωτιά και στο Αιγαίο. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εθνικό Συμβούλιο: Ενημέρωσε ο ΠτΔ για επαφές στις Βρυξέλλες – Στο επίκεντρο το Κυπριακό, το καθεστώς των Βάσεων και η ενεργειακή κρίση

Εθνικό Συμβούλιο: Ενημέρωσε ο ΠτΔ για επαφές στις Βρυξέλλες – Στο επίκεντρο το Κυπριακό, το καθεστώς των Βάσεων και η ενεργειακή κρίση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE