Το καρπούζι… είναι τo Viagra της φύσης

Το καρπούζι… είναι τo Viagra της φύσης

Το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο. Κατάλληλο για δίαιτα, ελαφρύ για το στομάχι και δροσερό είναι σχεδόν αδύνατο να μην το συμπεριλάβουμε στο καθημερινό μας διατροφικό πρόγραμμα. Τα οφέλη του, όμως δεν σταματούν εδώ.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Urology, ο χυμός καρπουζιού μπορεί μακροπρόθεσμα να αυξήσει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα των αντρών και να προσφέρει παρόμοιες επιδράσεις με το Viagra.

Τη μελέτη επιβεβαίωσαν και οι ειδικοί του Ιταλικού πανεπιστημίου Fogia. Οι επιστήμονες χορήγησαν σε μεσήλικες με προβλήματα στύσης, 1,5 γραμμάριο σιτρουλίνης- ουσία που έχει το καρπούζι- ανά 10 λίτρα νερού για ένα μήνα και το φάρμακο placebo για ακόμη έναν μήνα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως υπήρξε σημαντική βελτίωση στύσης στους 12 από τους 24 άντρες που έπαιρναν σιτρουλίνη και σχεδόν καθόλου, μόλις 2 από τους 24 άντρες που έπαιρναν το χάπι placebo.

Έτσι σε μία εποχή που πολλοί άντρες έχουν απορρίψει το Viagra, λόγω των παρενεργειών και της υψηλής τιμής του, ο χυμός καρπούζιού έρχεται «σαν από μηχανής θεός» να προσφέρει παρόμοιες επιδράσεις, λειτουργώντας σαν το «Viagra της φύσης».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE