Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και ο Οργανισμός Caritas Cyprus στις εγκαταστάσεις του Caritas Cyprus στη Λευκωσία.
Σκοπός του Μνημονίου είναι να παρέχει το πλαίσιο για συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και του Caritas Cyprus στους τομείς της Εκπαίδευσης, της Έρευνας και της Εφαρμοσμένης Εμπειρίας. Ο γενικός στόχος της συνεργασίας είναι να επιτρέψει τη διάδοση υψηλής τεχνογνωσίας στα μέλη των δύο συμβαλλομένων ώστε να μπορέσουν να ενισχύσουν τη στρατηγική τους θέση όσον αφορά στις καινοτομίες για την προώθηση ανθρωπιστικής και κοινωνικής υποστήριξης των μεταναστών και των προσφύγων.
Εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus υπέγραψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής, στην παρουσία της Καθηγήτριας Ειρήνης Πολυκάρπου, Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών, των Ακαδημαϊκών Δρ. Λίλιας Ψαλτά και Βασιλικής Χριστοδούλου, ενώ τον Οργανισμό Caritas Cyprus εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντρια του Caritas Cyprus, κυρία Ελίζαμπεθ Κασίνη, και οι αντιπρόσωποι και εταίροι του Caritas Cyprus, Sean Kenney and Alexandra Americanos.
Κατά την υπογραφή, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής, εξέφρασε την εκτίμησή του αλλά και τον ενθουσιασμό του για αυτή τη συνεργασία. “Προσβλέπουμε σε ενδυνάμωση της υφιστάμενης συνεργασίας μας και εδραίωση περαιτέρω κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών”, δήλωσε ο Καθ. Πουτζιουρής. Η Κοσμήτορας της Σχολής, Καθ. Πολυκάρπου, υπογράμμισε τη θέληση και την εμπιστοσύνη που υπάρχει σε αυτή την αναπτυσσόμενη συνεργασία.
Εκ μέρους του Caritas Cyprus, η κυρία Ελίζαμπεθ Κασίνη πρόσθεσε ότι “πιστεύουμε σε αυτή τη συνεργασία και θέλουμε να κτίσουμε δυνατούς δεσμούς με το Πανεπιστήμιο για την ανάπτυξη καινούργιων δράσεων στην έρευνα και καινοτομία, ως επίσης και τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων”. Αναφέρθηκε επίσης στην πολύπλοκη νομική διαδικασία αίτησης ασύλου ή αίτησης για καθεστώς πρόσφυγα ή μετανάστευσης στην Κύπρο ή στην ευρύτερη περιοχή και τόνισε τις δράσεις του οργανισμού.
H Δρ. Λίλια Ψαλτά, επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Δικανική Ψυχολογία (Forensic Psychology), τόνισε τη σημασία της έρευνας, είτε αυτό αφορά σε μικρά projects είτε διπλωματικές εργασίες, στους τομείς της Ψυχολογίας, αλλά και άλλων προγραμμάτων του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus όπως είναι οι Τεχνολογίες (ΙΤ), η Διοίκηση ή η Νομική και πρότεινε την υποστήριξη και παροχή εξειδικευμένων παρεμβάσεων στις ευάλωτες ομάδες προσφύγων και θυμάτων τραυματικών εμπειριών. Η Δρ. Βασιλική Χριστοδούλου σημείωσε ότι η πρακτική άσκηση φοιτητών, ο εθελοντισμός και άλλες κοινές δράσεις που προσθέτουν στην εμπειρία του φοιτητή είναι από τις πρωτοβουλίες που θα επιδιώξουμε να πραγματοποιήσουμε με τον οργανισμό Caritas Cyprus, έχοντας πάντα κατά νου τις ψυχολογικές και πρακτικές δυσκολίες προσαρμογής στη ζωή, σε ένα άγνωστο και αβέβαιο πολιτισμικό περιβάλλον.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Συγκινητική πράξη από πατέρα σε Λύκειο στη Λευκωσία – Viral η ανάρτηση του σχολείου
• Τι κερδίζει τελικά η Κύπρος από την παροχή ευκολιών και υποδομών στις ΗΠΑ;
• Πόσα λεφτά κερδίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Τα μπόνους για ταξίδια και διασκέδαση
• Το Netflix θα αφαιρέσει μια ολόκληρη ενότητα περιεχόμενου - Μάθε ποια είναι
• Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ - Μάθε αν κέρδισες 3.100.000 ευρώ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις