Δεν θα γίνει Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Μάνφρεντ Βέμπερ, αναφέρει η γερμανική Welt

Δεν θα γίνει Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Μάνφρεντ Βέμπερ, αναφέρει η γερμανική Welt

Με τίτλο «Ο Μάνφρεντ Βέμπερ δεν θα γίνει Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», η εφημερίδα Welt, σε διαδικτυακή της ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες, σημειώνει πως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, που βρίσκονται στη σύνοδο κορυφής των G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, συμφώνησαν υπό την προεδρία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και μετά από συνεννόηση με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών κομμάτων να μη γίνει νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο επικεφαλής υποψήφιος του ΕΛΚ, Mάνφρεντ Βέμπερ.



Συνεπώς, ο Βέμπερ βγαίνει εκτός της κούρσας διαδοχής του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, όπως μεταφέρουν καλά πληροφορημένοι κύκλοι, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, που συμπληρώνει πως η  Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποδέχτηκε την ανωτέρω απόφαση.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κυβερνήσεων και ηγετικοί εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου, θα έχουν το επόμενο διήμερο διαβουλεύσεις για το εάν θα γίνει Πρόεδρος της Κομισιόν ο επικεφαλής υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Φρανς Τίμερμανς, ή ένας εκπρόσωπος του ΕΛΚ που δεν ήταν επικεφαλής υποψήφιος της ευρωπαϊκής οικογένειας του κόμματός του.

Ως επικρατέστερα ονόματα για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν, ακούγονται αυτά του επικεφαλής διαπραγματευτή για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, της εκτελεστικής Προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας  Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, καθώς και  του Κροάτη Πρωθυπουργού  Aντρέι Πλένκοβιτς.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε έκτακτη σύνοδο κορυφής, το αργότερο την Κυριακή 30/6 το βράδυ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Τις χορηγίες και κατά χάριν δωρεές του κράτους για το 2025 δημοσίευσε τη Δευτέρα το Γενικό Λογιστήριο, εφαρμόζοντας, όπως αναφέρει, τις πρόνοιες του περί της Λογιστικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE