ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φεστιβάλ Ψαριού πραγματοποιείται τον Αύγουστο στο Ζύγι

Φεστιβάλ Ψαριού πραγματοποιείται τον Αύγουστο στο Ζύγι

Φεστιβάλ Ψαριού πραγματοποιείται τον Αύγουστο στο Ζύγι από το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου και στηρίζουν ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών ψαράδων Ζυγίου και ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.

 

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας αναφέρεται ότι «το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των πολιτιστικών δρώμενων της Κοινότητας διοργανώνει στις 31 Αυγούστου το Φεστιβάλ Ψαριού, για το οποίο  θα γίνουν προσπάθειες  ώστε να καταστεί θεσμός. Το Ζύγι είναι ένα χωριό με ιστορία και παράδοση στην αλιεία και στοχεύει να προωθήσει και να προβάλει ακόμα περισσότερο αυτή την παράδοση».
 
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου όπου θα στηθούν περίπτερα επίδειξης δραστηριοτήτων των ψαράδων, όπως ράψιμο δικτύων, παραγάδι, δόλωμα, μεταποίησης σαρδέλας, φιλετάρισμα ψαριού και έκθεση εργαλείων που χρησιμοποιούνται από τους ψαράδες. Στο χώρο θα υπάρχει επίσης περίπτερο στελεχωμένο από λειτουργούς του Τμήματος Αλιείας να δίνουν πληροφορίες για μη βρώσιμα και δηλητηριώδη ψάρια.
 
Στόχος του Φεστιβάλ είναι «να γνωρίσει ο κόσμος τους διάφορους τρόπους ψαρέματος και τις δραστηριότητες των ψαράδων, να ενημερωθεί σχετικά με τα βλαβερά ψάρια τα οποία πρέπει να αποφεύγονται, να δοκιμάσει δημιουργικές συνταγές με ψάρι από τον διακεκριμένο σεφ Χρίστο Χριστοδούλου, να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες της περιοχής να περάσουν δημιουργικά ένα απόγευμα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους και να αναδείξει και προβάλει την οινογαστρονομική παράδοση και να προσφέρει δυνατότητες ψυχαγωγίας και συναναστροφής».
 
Παράλληλα ο κόσμος θα μπορεί κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ να δοκιμάσει διάφορες παραδοσιακές και δημιουργικές συνταγές με πρώτη ύλη το ψάρι, τις οποίες θα ετοιμάζει επί τόπου ο σεφ.
 
Την εκδήλωση θα εμπλουτίσει μουσικά το μουσικό σχήμα Αιγαιοπελαγίτικα ενώ χορευτικά συγκροτήματα θα χορέψουν κυπριακούς και νησιώτικους χορούς.
 
Επιπλέον μικρά πλεούμενα θα είναι στη διάθεση του κοινού για ονειρεμένες  βαρκάδες στη θάλασσα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σοφία Βογιατζάκη: «Τρελαίνομαι για τα χαρτιά» - «Τα αποφεύγω γιατί ξέρω ότι το λιγότερο είναι να μπω φυλακή» - Βίντεο

Διαζύγιο ζητάει η Πολυζωγοπούλου, αίτηση αποφυλάκισης ο Λύτρας - Ο δικηγόρος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στο κελί



22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top