O Άντρος Κυπριανού θα συναντηθεί με ΥΠΕΞ της Ρωσίας για το Κυπριακό

O Άντρος Κυπριανού θα συναντηθεί με ΥΠΕΞ της Ρωσίας για το Κυπριακό

Το Κυπριακό θα συζητήσει με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για τη Ρωσία ο κ. Κυπριανού είπε πως «η Ρωσική Βουλή διοργανώνει μια διεθνή συνάντηση για τη συζήτηση ορισμένων διεθνών ζητημάτων και έχω προσκληθεί μαζί με άλλους βουλευτές από την Κυπριακή Βουλή για να συμμετάσχουμε σ’ αυτή τη Σύνοδο».
 
Πρόσθεσε πως ο ίδιος θα μιλήσει «για τα ζητήματα του Διεθνούς Δικαίου και των προβλημάτων στην διεθνή πολιτική σκηνή. Στο περιθώριο αυτής της Συνόδου θα έχω συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ και με τα κόμματα με τα οποία διατηρούμε κάποιες σχέσεις, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας και με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν Ενωμένη Ρωσία».
 
Ερωτηθείς κατά πόσον με τον κ. Λαβρόφ θα συζητηθεί και το Κυπριακό, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε πως η συνάντηση γίνεται γι’ αυτό τον σκοπό.
 
«Φαντάζομαι τον κ. Λαβρόφ θα τον ενδιαφέρουν και οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις διάφορες συμφωνίες που γίνονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες από την πλευρά της Κύπρου», κατέληξε.

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

Η Εκτελεστική Γραμματεία του κινήματος ΑΛΜΑ, η οποία συνήλθε το απόγευμα της Τετάρτης, αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE