ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Συγκίνηση και χαρά από τις τρεις μαθήτριες της Λεμεσού που πρώτευσαν

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Συγκίνηση και χαρά από τις τρεις μαθήτριες της Λεμεσού που πρώτευσαν

Γυναικεία υπόθεση είναι στη Λεμεσό οι πρωτιές στις Παγκύπριες Εξετάσεις, καθώς η Σταυριάνα Ευθυμιάδη, η Πολύμνια Δανιήλ και η Μαρία Παπαπέτρου βρέθηκαν στους πρώτους των πρώτων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Σταυριάνα Ευθυμιάδη, μαθήτρια του Λανιτείου Λυκείου, η οποία πρώτευσε στη Νομική, δεν ανέμενε να βρεθεί μέσα στους πρωτεύσαντες.
 
"Ήξερα πως είχα πάει καλά, αλλά βλέποντας τα αποτελέσματα αντιλήφθηκα ότι και αρκετοί συμμαθητές μου τα είχαν πάει εξίσου καλά. Δεν περίμενα να φτάσω εγώ τόσο ψηλά", συμπλήρωσε.
 
Ανέφερε πως οι γονείς της κατενθουσιάστηκαν, ενώ η ίδια αιφνιδιάστηκε από αυτήν την επιτυχία και "όταν το αντιλήφθηκα στην πορεία τι γινόταν, χάρηκα πάρα πολύ".

Ερωτηθείσα σχετικά είπε πως η ίδια θα προτιμούσε να φοιτήσει στη Νομική Σχολή Αθηνών "αλλά προς το παρόν αναμένω τα αποτελέσματα και θα δείξει στην πορεία τι θα ακολουθήσω".
 
Όσον αφορά την περίοδο προετοιμασίας για της εξετάσεις, την χαρακτήρισε "εξοντωτική".
 
Στη Νομική διακρίθηκε και η Πολύμνια Δανιήλ, μαθήτρια του Λυκείου Αγίου Ιωάννη, η οποία ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως θέλει να κατοχυρώσει τη θέση της στο Πανεπιστήμιο Κύπρο, αλλά ταυτόχρονα " θα κάνω και αίτηση για Ελλάδα και θα αποφασίσω οριστικά όταν μου απαντήσουν".
 
"Ένιωσα πάρα πολλή συγκίνηση, αλλά παράλληλα χαρά και ικανοποίηση, γιατί είχα βάλει εξ αρχής αυτό το στόχο, να μπω στη Νομική και έτσι νιώθω ότι ανταμείφτηκαν οι κόποι μου", είπε.

Οι γονείς μου και τα αδέλφια μου, συνέχισε, ένιωσαν πάρα πολύ περήφανοι και συγκινήθηκαν γιατί ήταν στο πλευρό μου όλο το χρόνο και πρόσθεσε "με τη βοήθεια του Θεού και των δικών μου ανθρώπων, τα κατάφερα".
 
Ερωτηθείσα αν περίμενε αυτήν την επιτυχία δήλωσε πως ήξερε πως έγραψε πολύ καλά και θα περνούσε στη Νομική "αλλά δεν ήξερα ότι θα ήμουν στους πρώτους, επειδή ήταν μεγάλος ο ανταγωνισμός, υπήρχαν πολλοί μαθητές που τα πήγαν καλά".
 
Ανέφερε δε ότι η ίδια βασίστηκε στη μεθοδικότητα και οργάνωση του διαβάσματος της από τον Σεπτέμβρη, ώστε να βρίσκει χρόνο να ξεκουράζεται και να ασχολείται με άλλες δραστηριότητες που την βοηθούσαν να χαλαρώνει.
 
Η Μαρία Παπαπέτρου, μαθήτρια του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, πρώτευσε στα Οικονομικά και δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ακόμη δεν έχει επιλέξει αν θα φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή στο Πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας, όπου ήδη εξασφάλισε θέση.
 
Είπε πως ένιωσε τεράστια ικανοποίηση και χαρά γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι της και πως το αποτέλεσμα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη "αφού δεν το περίμενα, ήταν κάτι απρόσμενο".
 
Η περίοδος προετοιμασίας ήταν πολύ δύσκολη, δήλωσε και πρόσθεσε "υπήρχαν πάρα πολλές αντιξοότητες, έγιναν πολλές θυσίες, ήταν η πιο δύσκολη χρονιά όπου έπρεπε να ήμασταν συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, με πολλή υπομονή και επιμονή".
 
Ευτυχώς οι κόποι αυτοί έφεραν καρπούς, κατέληξε.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top