ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο καθηγητής που πίστεψε στην είσοδο της 82χρονης στο Πανεπιστήμιο την σκιαγραφεί – «Έβγαινε και με τους συμμαθητές της» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο καθηγητής που πίστεψε στην είσοδο της 82χρονης στο Πανεπιστήμιο την σκιαγραφεί – «Έβγαινε και με τους συμμαθητές της» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

'Η κα. Δέσποινα για μας ήταν ένα στοίχημα, μια πρόκληση που εν τέλει μας έβγαλε όλους ασπροπρόσωπους', αναφέρει ο καθηγητής της των Νέων Ελληνικών.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Μιλώντας στο ThemaOnline o καθηγητής των Νέων Ελληνικών, Γιάννος Παναγιώτου από το ιδιωτικό φροντιστήριο της Λεμεσού το οποίο η 82χρονη Δέσποινα Τσικκουρή επέλεξε για να προετοιμαστεί για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, σκιαγραφεί την κα. Δέσποινα από μία άλλη σκοπιά.

«Έκανε εγγραφή στο Φροντιστήριο μας από τις αρχές του Σεπτέμβρη. Τόσο για εμάς όσο και για εκείνη, η απόφασή της να συμμετάσχει στα μαθήματα του φροντιστηρίου, ήταν μια πρόκληση. Σαν καθηγητές το να έχουμε στα θρανία την κα. Δέσποινα, δεν ήταν κάτι το συνηθισμένο, ωστόσο όπως αποδείχθηκε κατάφερε να μας βγάλει όλους ασπροπρόσωπους», ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιώτου.

«Βλέπαμε την θέληση στα μάτια της»

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου, η κα. Δέσποινα από την πρώτη στιγμή, που αποφάσισε να παρακολουθήσει τα μαθήματα του φροντιστηρίου, ζήτησε από την διεύθυνση να ενταχθεί κανονικά με το τμήμα των μαθητών, απορρίπτοντας τα ατομικά μαθήματα.

Αναφερόμενος για τις τυχόν ανησυχίες που του προκάλεσε η ένταξη της κα. Δέσποινας στα τμήματά με τους 17χρονους μαθητές, ήταν αρχικά η αντιμετώπιση που θα λάμβανε από τους ίδιους τους μαθητές, κάτι που αποδείχθηκε αχρείαστο μιας και όπως μας ανέφερε έγινε «ένα» με το τμήμα και απέκτησε άριστες σχέσεις με τους νεαρούς.

Μάλιστα, όπως μας αναφέρθηκε, αγκαλιάστηκε τόσο από τους μαθητές σε σημείο που την αποκαλούσαν ως η «σούπερ γιαγιά», «πυρηνογιαγιά» ενώ δεν παρέλειψε να πραγματοποιήσει και εξόδους με τους συμμαθητές της.

«Οι μαθητές την αγκάλιασαν, κέρδισε την αγάπη τους και πολλές φορές κρέμονταν από τα χείλη της, μιας και μιλάμε για μία γυναίκα με πολλές γνώσεις, μια ζωντανή πηγή», σημειώνει ο καθηγητής της. 

Όπως σημείωσε ο κ. Παναγιώτου, η 82χρονη κα. Δέσποινα, ξεχώριζε στα μαθήματα της Ιστορίας με την κα. Φρόσω Παναγίδου – δίδασκε στην κα. Δέσποινα Ιστορία, Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά – αφού η ίδια έζησε αρκετά ιστορικά γεγονότα όπως την Αγγλοκρατία, την Τουρκική Εισβολή του 1974, ενώ είχε γνωρίσει από κοντά τον μεγάλο Έλληνα ποιητή, Γιώργο Σεφέρη.

Κλείνοντας, ο κ. Παναγιώτου χαρακτήρισε την 82χρονη Δέσποινα Τσικκουρή, ως ένα παράδειγμα δια βίου μάθησης και ότι ποτέ δεν πρέπει να τα βάζουμε κάτω για κάτι που πραγματικά θέλουμε.

Να σημειώσουμε ότι, το εν λόγω ιδιωτικό φροντιστήριο χαρακτηρίζεται για την αγάπη και την στήριξη που υποδεικνύει στους μαθητές, μέσα από έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο που έχει να αγκαλιάζει τους μαθητές, ανεξαρτήτου ηλικίας, μία αγκαλιά που όπως θα δείτε και στις πιο κάτω φωτογραφίες, έλαβε και η κα. Δέσποινα.

Η Δέσποινα Τσικκουρή, 82 ετών, από τα Κάτω Πολεμίδια Λεμεσού, κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, κατά τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018 – 2019.

Φωτογραφίες από τις στιγμές της κα.Δέσποινας στο φροντιστήριο:

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα τραγωδία: Έχασε την μάχη ο 52χρονος εγκαυματίας μετά την φωτιά σε εγκαταλελειμμένη οικία - Τα στοιχεία του στη δημοσιότητα

• Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ και πόσο θα διαρκέσει

• Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε στα όρια του αλκοολισμού: Τι να μην κάνετε στις γιορτές

• Περιπέτεια υγείας για τη Σοφία Μουτίδου: «Πέρασα δεινά ένα εικοσιτετράωρο»

• Αυστραλία: Βίασε τρεις γυναίκες σε μπάτσελορ - Συγκρατούμενος του στη φυλακή «εκδικήθηκε»

• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε ο Παντελής Ιγνατίου- Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία του



Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Η οποία πρόθεση σύναψης συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας - Συρίας, ως χώρες με παρακείμενες ακτές, θα πρέπει να βασίζεται στο Διεθνές δίκαιο και δη στο εθιμικό διεθνές δίκαιο της θάλασσας όπως αυτό αντανακλάται στην UNCLOS, και να λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή αναφέρει σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top