ΑΠΑΓΩΓΗ ΜΑΡΙ-ΕΛΕΝΗΣ: Δεν παραδέχονται οι 5 κατηγορούμενοι - Τρεις Κύπριοι ανάμεσα τους

ΑΠΑΓΩΓΗ ΜΑΡΙ-ΕΛΕΝΗΣ: Δεν παραδέχονται οι 5 κατηγορούμενοι - Τρεις Κύπριοι ανάμεσα τους

Μη παραδοχή στις κατηγορίες που τους απήγγειλε την Πέμπτη 4/7 η Κατηγορούσα Αρχή, απάντησαν οι πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση της απαγωγής της 4χρονης Μαρί Ελένης.


Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι η Christine Hendrika Elisabeth J Jansssen, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο Γεώργιος Σωκράτους, ο Ευθύμιος Πέτρου και ο Μαρούφ Μαρούφ.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν πέντε συνολικά κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της αρπαγής προσώπου από τη νόμιμη κηδεμονία, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της απαγωγής νεαρής γυναίκας κάτω των 16 ετών και της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης.

Η απαγωγή της ανήλικης διαπράχθηκε στις 27/4/2017 έξω από το νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτούσε, στη Λευκωσία, από τον Νορβηγό πατέρα της Τόρκελ Γκρίμσρουντ και μπροστά στα έντρομα μάτια της Ελληνοκύπριας μητέρας της.

Η ανήλικη, η οποία ήταν άφαντη για έξι περίπου μήνες παρά τις τότε εντατικές έρευνες της Αστυνομίας, είχε μεταφερθεί από τον πατέρα της στη Νορβηγία όπου τελικώς εντοπίστηκε και παραδόθηκε στη μητέρα της.

Για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Τα προβλήματα σε σχέση με την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων θα θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Τουρκία, ανέφεραν οι Πρόεδροι της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας, Μαρία Καλμπουρτζή, και της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης, έπειτα από συνάντηση μαζί του στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα το μεσημέρι.

BEST OF TOTHEMAONLINE