Σεισμός στην Καλιφόρνια – Συγκλονιστικές εικόνες – Τρομοκρατημένοι οι πολίτες – VIDEO

Σεισμός στην Καλιφόρνια – Συγκλονιστικές εικόνες – Τρομοκρατημένοι οι πολίτες – VIDEO

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,9-7,1 βαθμών, σημειώθηκε στη νότια Καλιφόρνια, σύμφωνα με ανακοινώσεις που δημοσιοποίησαν το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), μία ημέρα μετά τον ισχυρότερο σεισμό που είχε σημειωθεί στη συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία 25 χρόνια.

Ο σεισμός καταγράφηκε σε περιοχή 202 χιλιόμετρα βόρεια του Λος Άντζελες. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναθεώρησε την αρχική εκτίμησή του για το μέγεθος της σεισμικής δόνησης: θεωρεί πλέον ότι ανερχόταν σε 6,9 βαθμούς.

Αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί ταρακούνησαν περιοχή που καλύπτεται από έρημο έπειτα από τον σεισμό 6,4 βαθμών ο οποίος καταγράφηκε την Πέμπτη στην ίδια περιοχή.

Υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές σε κτίρια και καταγράφηκε ένας ελαφρύς τραυματισμός μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη νότια Καλιφόρνια, ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα της Κομητείας αυτής μέσω Twitter.

"Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν", ανέφερε η πυροσβεστική. Καταγράφηκε "ένας τραυματισμός (ελαφρύς), οι πυροσβέστες προσφέρουν φροντίδες στον ασθενή. Δεν υπάρχουν ανάγκες που να μην έχουν καλυφθεί αυτή τη στιγμή", διευκρίνισε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

https://www.youtube.com/watch?v=Sbi1RbnK2GA

https://www.youtube.com/watch?v=33yWx5S78n0

https://www.youtube.com/watch?v=8NIXJm2rjAE

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE