Ερντογάν: «Κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει τα γεωτρύπανά μας»

Ερντογάν: «Κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει τα γεωτρύπανά μας»

"Αυτή τη στιγμή τα γεωτρύπανά μας, σε συντονισμό, συνεχίζουν τη διαδικασία στο πλαίσιο του οδικού τους χάρτη" και κανένας δεν μπορεί να τα εμποδίσει , δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είπε ακόμη πως “ευχή μας από δω και μπρος να μην υπάρξουν προβλήματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο”, αναφέροντας ότι μετά τις εκλογές στην Ελλάδα θα συνεχιστούν οι επαφές μεταξύ των δυο χωρών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι τα τουρκικά γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ συνεχίζουν συντονισμένα τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο και κανένας δεν μπορεί να τα εμποδίσει. Για τους S400 ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι συνεχίζονται οι εργασίες φόρτωσής τους.

Αναχωρώντας για τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, ο Τούρκος Πρόεδρος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι "αυτή τη στιγμή τα γεωτρύπανά μας σε συντονισμό συνεχίζουν τη διαδικασία στο πλαίσιο του οδικού τους χάρτη".

“Μπορεί να υπάρξουν φωνές ενοχλητικές δεξιά κι αριστερά. Αλλά έχουμε δηλώσει ότι καμιά από αυτές τις φωνές δεν θα μας εμποδίσει. Και σήμερα λέμε το ίδιο πράγμα. Αυτή τη στιγμή τόσο εμείς ως Τουρκία όσο και οι ομογενείς μας Τ/Κ συνεχίζουμε τη διαδικασία με την ίδια αποφασιστικότητα. Και στην τελευταία συνάντηση της G20,της διεθνούς κοινότητας, με τον ίδιο τρόπο εκφράσαμε αυτή την ευαισθησία μας σε κάποιους ηγέτες με τους οποίους συναντηθήκαμε”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στις εκλογές στην Ελλάδα είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης "με βάση τα ποσοστά που είδαμε το πρωί κέρδισε με 39-40% και έχει εκλέξει περίπου 160 βουλευτές”.

“Χθες το βράδυ του έδωσα συγχαρητήρια. Η ευχή μου είναι να συνεχίσουμε μια νέα διαδικασία στην Ελλάδα μέσα σε ειρηνική αλληλεγγύη. Αυτή τη στιγμή μετά τις εκλογές θα συνεχίζουμε τις επαφές μας με τους αρμόδιους φίλους μας. Η ευχή μας είναι από δω και μπρος να μην υπάρξουν προβλήματα στο Αιγαίο και την Μεσόγειο”, ανέφερε.

Για τους S400 ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη μεταφορά τους”.

“Δηλαδή αν αυτή τη στιγμή δεν μας πιέσετε για ημερομηνία θα είναι εύστοχο. Αλλά η προετοιμασία της μεταφοράς, οι εργασίες φόρτωσης συνεχίζονται. Έχουν συμφωνηθεί οι ημερομηνίες. Εδώ για το σχέδιο εγκατάστασης και πού τα τοποθετηθούν υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Άμυνάς μας και το γενικό επιτελείο μας”, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE