Ναμί: Η NAVTEX δεν θα ανανεωθεί

Ναμί: Η NAVTEX δεν θα ανανεωθεί

Σε περίπτωση που η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως και στο παρελθόν, θα θέσει προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, οι συνομιλίες θα παραμείνουν υπό αναστολή, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Κίπρις ο “υπουργός” εξωτερικών, Οζντίλ Ναμί ανακοινώνοντας ότι η NAVTEX δεν θα ανανεωθεί.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή με τίτλο “Ας συναντηθούν χωρίς προϋποθέσεις” με τον κ. Ναμί να ανακοινώνει ότι η NAVTEX λήγει στις 6 Απριλίου και δεδομένου ότι το πλοίο Saipem 10000 θα αποσυρθεί τρεις μήνες για έλεγχο και η τ/κ πλευρά δεν πρόκειται να προχωρήσει σε έκδοση νέας οδηγίας, ούτε να στείλει το Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασιά στην περιοχή.

“Μέσα σε μια περίοδο τριών μηνών οι διαπραγματεύσεις αρχίζουν και στο μεταξύ οι Ε/κ μπαίνουν σε έρευνες φυσικού αερίου και πάλι, τότε θα αναγκαστούμε και εμείς να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση,” είπε.  Εάν σε αυτό το διάστημα ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις θα είναι πολύ ικανοποιημένοι, ανέφερε υπενθυμίζοντας ότι τον Ιανουάριο είχε δοθεί μία εβδομάδα για την επανέναρξη των συνομιλιών αλλά ο Ε/κ ηγέτης αντί να επιστρέψει στο τραπέζι είχε θέσει κάποιους όρους.

Η τ/κ πλευρά θα συμπεριφερθεί εποικοδομητικά για την επανέναρξη των συνομιλιών, δήλωσε ο Οζντίλ Ναμί, υποστηρίζοντας ότι “όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά των Ε/κ”. Δεν είναι ξεκάθαρη, είπε, ποια θα είναι η στάση του Προέδρου Αναστασιάδη, λέγοντας πως υπάρχουν τρεις εναλλακτικές στο θέμα των υδρογονανθράκων, οι πλευρές ή θα ενεργήσουν από κοινού ή θα συνεχίσουν τις χωριστές ενέργειες ή οι εργασίες θα σταματήσουν ταυτόχρονα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Στη Βάση Ακρωτηρίου το ελικόπτερο Merlin - Ίσως αποπλεύσει αύριο ο «Δράκος» - Εντείνει την ανησυχία το Ιράν

LIVE: Στη Βάση Ακρωτηρίου το ελικόπτερο Merlin - Ίσως αποπλεύσει αύριο ο «Δράκος» - Εντείνει την ανησυχία το Ιράν

Φλέγεται η Μέση Ανατολή για δέκατη ημέρα, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων απέναντι στην Τεχεράνη και τη Βηρυτό. Το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones, βάζοντας στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, αλλά και χώρες του Κόλπου. To μεσημέρι βρέθηκαν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, οπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE