Το Παρίσι καλεί την Τουρκία να αποφύγει παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

Το Παρίσι καλεί την Τουρκία να αποφύγει παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

Το Παρίσι καλεί την Τουρκία να αποφύγει κάθε ενέργεια στην κυπριακή ΑΟΖ, η οποία αντίκειται στον νόμο και θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα.

 
Σε ανακοίνωση του γαλλικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι η Τουρκία ανακοίνωσε νέες γεωτρητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, περιλαμβανομένων περιοχών εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Στο πλαίσιο αυτό, προστίθεται, η Γαλλία υπενθυμίζει την ισχυρή δέσμευσή της στον σεβασμό του δικαίου της θάλασσας και την αλληλεγγύη της με την Κύπρο, της οποία η κυριαρχία θα πρέπει να τύχει σεβασμού, όπως υπενθύμισε μόλις η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.